Na de zomer gesprek over woningbouw op plek Arcade

3 aug, 15:25 Nieuwbouw Nufotograferen.nl
De Brink met rechts het Arcadegebouw inclusief de zijvleugel aan de Eemnesserweg.
De Brink met rechts het Arcadegebouw inclusief de zijvleugel aan de Eemnesserweg.

BAARN De eigenaar van het Arcadegebouw op de Brink gaat direct na de zomervakantie in gesprek met wethouder Mark Veldhuizen. Inzet is een plan voor tientallen woningen. Volgens Dirk Simons van SVE Group heeft het de voorkeur om het hele complex te slopen, inclusief de zijvleugel aan de Eemnesserweg, waar nu vijftien huurders van Eemland Wonen zitten. Het terrein zou dan plaats kunnen bieden aan tachtig woningen.

Projectontwikkelaar Johan Zijtveld kocht het complex in 2019. Hij wilde een nieuw cultuurhuis-theater bouwen met daarboven appartementen. Het plan verdeelde de politiek en de bevolking. Velen zagen het als een redding voor het zieltogende centrum. Anderen waarschuwden dat het veel te duur was en dat er problemen zouden ontstaan met parkeren. Uiteindelijk koos de raad voor vernieuwbouw van de Speeldoos aan de Rembrandtlaan. Zijtveld stootte daarop het complex af aan zijn compagnon Sjan van Ettekoven.

De winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022, VoorBaarn, is altijd voorstander geweest van een theater in het centrum. In het coalitieakkoord met GroenLinks, D66 en PvdA staat dat de komende maanden wordt onderzocht wat de vernieu..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.