Dit jaar oplevering van verschillende woningbouwprojecten

3 aug, 08:01 Wonen Baarnsche Courant
De fundering ligt er voor 39 woningen in de Troelstralaan.
De fundering ligt er voor 39 woningen in de Troelstralaan.

BAARN De politiek gaat de komende maanden de Woonvisie uit 2019 actualiseren. Een goed moment om de stand van zaken op te maken. Waar wordt wat gebouwd op dit moment en wat ligt er al op de tekentafel. Deze week drie afleveringen. De eerste: waar kan dit jaar pannenbier worden geschonken.


Ericastraat

Het meest besproken bouwplan van de afgelopen maanden is de Ericastraat. Na jaren van vertraging is nu de grond bouwrijp gemaakt voor de bouw van 28 woningen. Ze zijn al ruim één jaar geleden verkocht en de nieuwe eigenaren zitten met smart te wachten totdat ze er kunnen wonen.

Het laatste nieuws is dat er volgens ontwikkelaar Herman Jansen op de Haar een compromis is met aannemer Kwakkenbos om de stijging van de bouwkosten niet door te berekenen aan de koper. Per huis is dat inmiddels 15.000 euro, dus 360.000 euro in totaal. Direct na de bouwvak zou met de bouw kunnen worden begonnen. Iedereen hoopt vurig dat dat gaat gebeuren, maar het dossier is inmiddels zo dik dat pas als de eerste paal de grond in gaat, op h..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.