Bouw huurwoningen stokt

23 mei, 13:59 Achtergrond Baarnsche Courant
Het kantoor van Eemland Wonen aan de Geerenweg
Het kantoor van Eemland Wonen aan de Geerenweg

BAARN Het lukt de gemeente niet om in 2025 drieduizend sociale huurwoningen in Baarn te hebben. Daarvoor waarschuwen wethouder Erwin Jansma en woningcorporatie Eemland Wonen. In de Visie Wonen 2019 zette Baarn in op het toevoegen van per saldo 225 sociale huurwoningen. Woningcorporatie Eemland Wonen heeft de meeste sociale huurwoningen in haar bezit en is de grootste speler binnen het segment sociale huurwoningen in Baarn om dit aantal te realiseren. 

In de meerjarige prestatieafspraken is tussen gemeente en Eemland Wonen afgesproken dat zij gemiddeld dertig nieuwbouwwoningen per jaar bouwen om hieraan bij te dragen. Met de huidige plannen worden de 225 extra woningen niet gehaald. De belangrijkste redenen zijn de langere procedures en bouwbeperkende besluitvorming.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.