Ruim 50 bezwaren tegen plannen Paleis Soestdijk

21 okt, 15:33 Nieuwbouw Paleis Soestdijk Baarnsche Courant
Afbeelding

BAARN Ruim 50 particulieren en organisaties maken bezwaar tegen het ontwerpbestemmingsplan Soestdijk. Dat heeft de gemeente deze week bekend gemaakt. De inhoud van de zogenoemde zienswijze wordt door de gemeente pas over vier maanden openbaar gemaakt. Vlak voor de raadsbehandeling die voor maart op de agenda staat.

Voor het vervolg van het proces gaat de gemeente de reacties verwerken in een ‘nota van inspraak’. Daarbij wordt bekeken of, en zo ja wat voor aanpassingen nodig zijn in de plannen voor Soestdijk en het bestemmingsplan. De gemeenteraad neemt dit onderwerp naar verwachting op in de vergadercyclus van maart 2021. De stukken worden dan eind februari openbaar en de insprekers ontvangen dan persoonlijk bericht.

OPENBAAR Indieners kunnen wel zelf hun zienswijze openbaar maken. De Baarnsche Courant publiceerde maandag de inspraak van de paardenbond KNHS en oud-medewerker van de Rijksgebouwendienst E. Nusselder. Elders in deze editie staat de zienswijze van de Stichting Behoud de Eemvallei.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.