Oog in oog met een ree in bronsttijd in Lage Vuursche

15 aug, 16:17 Natuur en milieu Marcel van Breukelen
Een reebok in het open veld.
Een reebok in het open veld.

LAGE VUURSCHE Het is bronsttijd. Van half juli tot half augustus zitten de reebokken achter de reegeiten aan. Een mooie tijd om reeën te kijken. We gaan een rondje mee op de vroege morgen met Soester Marcel van Breukelen, jachtopzichter op grond van de familie Bosch van Drakestein in Lage Vuursche.

Op een vroege donderdagmorgen steken we vanaf de Embranchementsweg een laantje in het Nonnenland in. Meestal lóópt Marcel, te herkennen aan zijn groene shirt en broek, zijn ronden. Voor de gelegenheid rijden we met zijn auto zodat we een groter rondje kunnen maken, in het gebied van zo’n 160 hectare, op zoek naar reeën. Op het dashboard een verrekijker, pet tegen de zon (groen uiteraard), een fles water en een fiep, een instrument waarmee je het geluid van een ree nadoet. ,,En mijn hond Juna neem ik altijd mee, mijn tweede paar ogen.” Een natte snoet drukt zich even van achter de stoel naar voren voor een aai over de bol. ,,Je zou haar als een medewerker kunnen zien. Ze is ervoor getraind, en ik kan haar inmiddels goed lezen. Vaak door h..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.