Lummelen in een eigen gecreëerd paradijslijk smulbos

6 aug, 15:33 Zomerserie Mensen Melissa Hofland
Adriaan en Tienke Voeten voor hun Finse blokhuis. Ze waren eerder fervente Scandinaviëgangers en deden daar de ideeën op voor dit huisje in de natuur.
Adriaan en Tienke Voeten voor hun Finse blokhuis. Ze waren eerder fervente Scandinaviëgangers en deden daar de ideeën op voor dit huisje in de natuur.

BAARN Echte rust en ontspanning vinden Baarnaars Adriaan en Tienke Voeten in de natuur. Een paar maal per jaar zoeken ze die in Herfte (nabij Zwolle) op om er in, mee en van te leven. Ze bouwden er hun eigen Finse blokhut en creëerden op de grond eromheen een eigen smulbos. Een waar paradijs.

Iedere ochtend genieten ze met een koffie op de veranda van het uitzicht op hun ‘land GOED Voeten’; een levend schilderij. Elk seizoen, of eigenlijk elke dag, een beetje anders. ,,Er is altijd iets om je over te verwonderen”, vertelt Adriaan vanuit zijn schommelstoel, waarop je hem kunt uittekenen. Naast hem zijn vrouw Tienke. Zo’n twee keer per jaar vergezelt ze haar man een aantal weken. En ook kat Max, die nu in een stoel verderop ligt te snorren in de stoelkussens, komt dan mee. Adriaan voelt vaker de behoefte aan zijn tweede thuis hier in Herfte. Zelfs in de winter is hij er graag en hoopt er dan stiekem op ingesneeuwd te raken. ,,Elk seizoen hier heeft wel wat. De lente is natuurlijk prachtig, als alles in de bloesem staat. Nu in d..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.