Wandeling langs eetbare en medicinale natuur

8 aug, 08:04 Zomerserie Natuur en milieu Melissa Hofland
Het blauwe bloemetje van de cichorei pal voor het terras van Eethuys-Café de Generaal.
Het blauwe bloemetje van de cichorei pal voor het terras van Eethuys-Café de Generaal.

BAARN In de natuur is veel dat je kunt eten en gebruiken. Will Klein Sprokkelhorst verzorgt online cursussen, wandelingen en workshops hierover en laat dat vandaag zien tijdens een wandeling door het Baarnse bos. Ja, ook om de hoek dus veel gezond en ‘gratis’ lekkers.

Er is één ding wat Will een ieder met wie ze op ‘Wilderpad’ gaat meteen op het hart drukt: ,,Ga nu niet zomaar in het wilde weg van alles plukken. Naast dat je goed moet weten wát je plukt voor je eigen gezondheid, is er ook nog zoiets als respect voor de natuur. Ik hanteer dan ook de elfjesregel. Als je ergens elf prachtige bloemen aan een struik ziet, pluk je er één. Het is belangrijk om zorgvuldig en bewust met de natuur om te gaan.” 

GROEN GEZIN Will nipt op het terras van Eethuys-Café De Generaal aan haar koffie terwijl ze vertelt hoe ze aan al haar kennis komt over de natuur. ,,Ik kom uit een echt ‘groen gezin.’ Mijn ouders gingen naar Gimsel, een supermarkt voor natuurlijke voeding, waar je alles in z..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.