Medewerkers van PIP Studio en partners hebben vrijdag bomen aangeplant op Landgoed Pijnenburg.
Medewerkers van PIP Studio en partners hebben vrijdag bomen aangeplant op Landgoed Pijnenburg. Sarah Kremer

1.500 loofbomen aangeplant op Landgoed Pijnenburg

24 maart 2022 om 05:42 Natuur en milieu

BAARN Twintig betrokken medewerkers van PIP Studio en hun partners zijn vrijdag samengekomen op Landgoed Pijnenburg om 600 bomen te planten. 

Het eeuwenoude familielandgoed op de grens van de provincie Utrecht met de provincie Noord-Holland, biedt een prachtige natuur vol mooie lanen en fietspaden. Door extreme droogte de laatste zomers heeft de letterzetter - een kevertje die in staat is sparren uit te roeien - veel bomen aangetast in heel Europa. Ook op Pijnenburg heeft men vele dode sparren moeten kappen.

Life Terra wil voor iedere Europeaan een boom planten - in totaal 500 miljoen bomen - samen met scholen, burgers en bedrijven. Limore Noach, directeur van Life Terra: ,,Als stichting hebben wij de missie om onze verbinding met de aarde te herstellen en om mensen in staat te stellen om impactvolle klimaatactie te ondernemen. Vandaar dat wij zo enthousiast zijn over deze samenwerking tussen de landgoedeigenaar en het bedrijfsleven. Samen kunnen we echt het verschil maken voor toekomstige generaties.” Life Terra faciliteert het planten van bomen, het onderwijzen van toekomstige generaties en het ontwikkelen van technologie, zodat iedereen zijn boom vanaf zijn telefoon kan volgen. In Nederland werkt Life Terra onder andere samen met Bosgroepen, die landgoederen zoals Pijnenburg beheert.

PIP Studio - bekend van de kleurrijke home artikelen - heeft de ambitie om haar footprint te verkleinen. Er wordt gekeken naar impact op processen en producten, maar het betrokken team van PIP Studio wilde vooral eerst zelf aan de slag, om vervolgens de volgende stappen te zetten in haar ambitie. Het team en hun partners hebben letterlijk de handen uit de mouwen gestoken om zelf een bijdrage te leveren – in één middag werden ruim 600 nieuwe boompjes geplant. In totaal zullen er 1.500 boompjes worden geplant door PIP Studio en Life Terra. Dit is een mix van loofsoorten, met als doel het stuk natuur te herstellen op een duurzame manier die biodiversiteit stimuleert en klimaatbestendig is. 

Per Insinger, beherend eigenaar van het landgoed: ,,De verjonging van de bossen is goed voor de recreant en de dieren op het landgoed Pijnenburg.” 

Benny Dasselaar (Pijnenburg), Per Insinger (Pijnenburg), Stefan van Schooten (PIP Studio), Limore Noach (Life Terra) en Gerard Koopmans (Bosgroep Midden Nederland) (vlnr).
Team PIP Studio en partners.
Team PIP Studio en partners in actie.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie