Bosgroep Pijnenburg verkoopt kerstbomen voor Sherpa

11 dec, 14:10 Overig Christine Schut
De kerstboom op de Brink staat. Gistermiddag werkte de verlichting nog niet.
De kerstboom op de Brink staat. Gistermiddag werkte de verlichting nog niet.

BAARN De mannen van Bosgroep Pijnenburg zijn deze dagen weer te vinden op de parkeerplaats bij het ijsbaanterrein met kerstbomen. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de aanschaf van gereedschap. Bosgroep Pijnenburg is één van de dagbestedingsprojecten van zorgorganisatie Sherpa in Baarn. De mannen van deze groep werken in de natuur op landgoed Pijnenburg. Hier helpen ze met het onderhoud en doen ze kleine klusjes, zoals verkeersborden schoonmaken, rommel opruimen, hout kloven en in zakjes doen, dat dan als open hardhout verkocht kan worden.

Maar deze weken tussen sinterklaas en kerst zijn ze druk bezig met de verkoop van kerstbomen. Voor de 23e keer. Reden voor ombudsvrouw Marijke Helwegen om eens een kijkje te nemen. Rob Post is graag bereid haar het één en ander te vertellen over zijn werk. Rob woont ‘al best lang’ op het terrein van Sherpa aan de Zandheuvelweg. Zijn ouders wonen in Hilversum, waar Rob opgroeide.


Rob Post laat Marijke Helwegen een aantal bomen zien. Foto: Christine Schut.

,,Ik werk hier deze week nog drie dagen”, legt hij uit. ,,Ik help klanten met het uitzoeken van bomen. Daarna worden ze verpakt in een net en gratis thuisbezorgd. Mensen willen vaak een bepaalde kleur of ze willen weten hoe duur een boom is. Dat weet ik niet, dat vraag ik aan..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.