Afbeelding
Ewa Maria Wagner

Kamerorkest Artoni is op zoek naar nieuwe strijkers

27 juli 2023 om 17:30 Muziek

BAARN Kamerorkest Artoni is een klein orkest uit Baarn, en bestaat uit gevorderde amateurmusici. Het bestaat al vijf jaar. In die tijd hebben de musici muziek gespeeld van barok tot 20e eeuws. Met jonge solisten, die ze een kans willen geven voor het eerst met een orkest op te treden, en met solisten uit eigen gelederen. 

Er is een volledige blazersbezetting (dat wil zeggen 2 fluiten, 2 hobo’s , 2 klarinetten, 2 fagotten en 2 hoorns). Voor de strijkers streeft het orkest naar een minimale bezetting van vier 1e en vier 2e violen, 3 altviolen, 3 celli en een bas. Met deze bezetting kunnen ze heel goed uit de voeten met een bepaald repertoire. 

EEN EENHEID

Op social media schrijft een woordvoerder: ,,Wij proberen bij onze programmering, naast bekendere stukken, ook onbekend repertoire te kiezen. En bepaalde stukken spelen wij niet, omdat we er simpelweg de bezetting niet voor hebben, en deze stukken vaak al bij andere iets grotere orkesten staan geprogrammeerd. Bij deze kleine bezetting kun je je niet verstoppen. Lekker een beetje onderuit hangen en mee strijken op de achterste lessenaar is er niet bij! Het is superbelangrijk dat iedereen een gelijk aandeel levert, zijn partij kan en vooral ook durft te spelen. Gelijkgestemde zielen. Dan krijgt het orkest balans. Een eenheid. En dat is waarvoor je in een orkest speelt. Muziek maken doe je samen! Daar werken we hard aan gedurende de repetities. Momenteel zijn we op zoek naar twee eerste violen, één tweede viool, en een altviool. Dus: Wie durft? Kom een keer meespelen om de sfeer te proeven!” 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij concertmeester Dirk Maier:dirkmmaier@hotmail.com 06-53613329. 

Repetities vinden plaats op de donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in Baarn. Het volgende concert is op zondagmiddag 10 december 2023 in de Paaskerk in Baarn. 

Op de lessenaar: Haydn, Debussy, Ravel-Respighi Ouverture Die Schöpfung Children’s Corner Don Quichotte à Dulcinée, drie liederen met de jonge bariton Fook Sars Suite #1 uit Antiche Danze et Arie per Liuto.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie