Jonge muzikanten kunnen op 26 maart meedoen aan de blazersdag in Soest.
Jonge muzikanten kunnen op 26 maart meedoen aan de blazersdag in Soest. Eigen foto

Inschrijven kan nog voor Jonge Blazersdag

7 maart 2023 om 11:56 Muziek

SOEST Jeugd en jongeren (12-19 jaar) die minimaal twee jaar les hebben gehad op een blaasinstrument kunnen op zondag 26 maart meedoen aan de Jonge Blazersdag in Cultureel Centrum De Rank. Ook slagwerkers en contrabassisten kunnen meedoen an deze uitgelezen mogelijkheid om met (ex)studenten  van het Conservatorium samen te spelen.

Vanaf 12.00 uur oefenen ze die dag samen met muzikanten van het Jong Nederlands Blazers Ensemble (NJBE) om vervolgens om 16.00 uur een concert te geven. Op het programma staan een popachtig nummer, een licht klassiek stuk en een Klezmer-compositie.

De deelnemers gaan per instrument eerst samenspelen met iemand uit het NJBE, daarna komt de groep samen om verder te werken aan het concert. Het geheel staat onder leiding van Jeannette Landré uit Soest, fluitiste van onder meer het Nederlands Blazers Ensemble. Zij hoopt dat ook muzikanten met een in Nederland minder bekend instrument zullen meedoen, zoals de nei, of de duduk of de djembé.

TOT 14 MAART

De Jonge Blazersdag is een initiatief van het NBE, Cultureel Centrum De Rank en Werner Paans, en vindt plaats op zondag 26 maart in De Rank aan de Soesterbergsestraat. De aanvang is 12.00 uur, het concert begint om 16.00 uur. Deelname kost 10,00 euro inclusief een lunch. Aanmelden kan tot en met dinsdag 14 maart via het inschrijfformulier op de site van De Rank www.cultureelcentrumderank.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie