Afbeelding

Jonge Blazersdag voor jeugd met workshops en concert

4 februari 2023 om 08:33 Muziek

REGIO Een workshop onder leiding van professionele musici van het Nederlands Blazers Ensemble en een concert met het Jong Nederlands Blazers Ensemble. Dat zijn de gangen van een muzikaal feestmaal voor jonge muzikanten (10-19 jaar) uit Soest, Soesterberg, Baarn en omstreken.

Deze gerechten worden geserveerd op zondag 26 maart. De workshop begint om 12.00 uur, voor de lunch wordt gezorgd. Het concert is te zien en te horen om 16.00 uur in Cultureel Centrum De Rank aan de Soesterbergsestraat in Soest, dat hiervoor samenwerkt met het Nederlands Blazers Ensemble en zodoende jonge muzikanten de kans wil bieden op een bijzondere ervaring en een flinke stap vooruit in hun leerproces. Dat kan dankzij de medewerking van ervaren musici van zowel het Nederlands Blazers Ensemble, bekend van de Nieuwjaarsconcerten, als die van de jonge uitvoering, het jongNBE, van dit muziekgezelschap,

SLAGWERK De speeldag is bestemd voor jongeren van 10 tot en met 19 jaar die tenminste twee jaar les krijgen in het spelen van de hobo, hoorn, trombone, klarinet, fagot, saxofoon, fluit of trompet. Daarnaast is er plaats voor jongeren in deze leeftijdsgroep die tenminste twee jaar les krijgen op slagwerk of contrabas.

ARABISCH INSTRUMENTEN Meedoen kan ook als je een Turks, Marokkaans of ander Arabisch blaasinstrument bespeelt. Bijvoorbeeld een Turkse fluit, of een Zurna, een Ney, een Kaval of een Zummara, dan kun je meespelen. Geef je op en doe mee. Muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble en het jongNBE gaan de deelnemers coachen en spelen mee tijdens deze oefensessie.

SUPERBAND Aan het einde van de middag, 16.00 uur, geeft het jongNederlands Blazers Ensemble een concert, waarin alle deelnemers aan de workshops meespelen. Zo vormen ze samen een SuperBand en daar mag iedereen naar komen luisteren. Vooral lekker samen spelen en terwijl je zelf speelt, ook luisteren naar de andere spelers. De fijne kneepjes van het Blazersvak leren. Daar gaat het op 26 maart om.

INSCHRIJVEN Inschrijven voor de Jonge Blazersdag kan tot uiterlijk 15 maart. Het inschrijfformulier is te vinden op www.cultureelcentrumderank.nl onder het hoofdstuk evenementen en. Deelname kost 10,00 euro, inclusief lunch.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie