Bekend zangeres Laura Fygi woont sinds mei dit jaar in Baarn. Vandaag bracht ze haar eerste boek uit en werd ze geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.
Bekend zangeres Laura Fygi woont sinds mei dit jaar in Baarn. Vandaag bracht ze haar eerste boek uit en werd ze geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Henk Ros

Nieuw Baarnse inwoonster Laura Fygi ridder in de Orde van Oranje-Nassau

27 november 2022 om 19:23 Muziek

BAARN Baarn heeft er een bijzondere inwoonster bij; sinds mei van dit jaar woont zangeres Laura Fygi (67) binnen de gemeentegrenzen. Zondag lanceerde ze in een volle zaal van het Figi Theater in Zeist haar eerste eigen geschreven boek ‘All of me’ en werd ze geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Al bijna 33 jaar lang verovert Laura Fygi met haar bijzondere stem wereldwijd de harten van de mensen. De emotie die ze erin legt, herkenbaarheid van de teksten die ze zelf uitzoekt en het timbre van haar  stem zijn misschien wel het geheim. In de jaren ‘80 was ze onderdeel van de sexy meidengroep Centerfold dat met hun optredens in lingerie en miniscule kleding al snel furore maakt. Hoewel ze er een geweldig avontuur beleeft, zoals ze het in eigen woorden omschrijft, is wat ze daarna neerzet als solo-artieste wat het beste bij haar past. ,,Al in de Centerfold-tijd ging ik graag naar jazzclubs en pakte dan de microfoon om wat jazzy nummers, wat chansons of latin ten gehore te brengen. Het was de muziek waarmee ik ben opgegroeid.”

Lees een heel interview in de Baarnsche Courant van maandag 28 november 2022.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie