Ouderwetse spelletjes in de Pekingtuin, zoals kwastgooien. waar de broertjes Leijen een poging wagen.
Ouderwetse spelletjes in de Pekingtuin, zoals kwastgooien. waar de broertjes Leijen een poging wagen. Celia de Vree

Pekingtuinattracties zijn grote publiekstrekker

27 april 2022 om 15:53 Achtergrond

BAARN Van heinde en verre kwam het publiek af op de kinderspelen in de Pekingtuin. De Oranjevereniging Baarn & Oranje had dit jaar extra uitgepakt met groot spelmateriaal zodat ook de wat oudere kinderen aan hun trekken kwamen. 

Er staan lange rijen te wachten voor de grote opblaastoren en het luchtkasteel. Dat zijn de twee topattracties van de kinderspelen in de Pekingtuin. Er omheen zijn de Oud Hollandse spelletjes voor de kleinsten georganiseerd. Daar staan Alexander (6), Reinout (4) en William (2) Leijen uit Baarn bij het onderdeel kwastwerpen. Van een afstandje gooien ze een kwast in een pot verf. 

Vader Peter en moeder Bernice kijken geamuseerd toe als hun jongste zoon een verwoede poging doet zijn kwasten raak te gooien. Helaas, niet gescoord, maar gelukkig krijgt William toch een stempel op zijn kaart. En dan trekken de jongens hun ouders al weer mee naar het volgende spel. ,,Ze zijn heel fanatiek want ze willen alle stempels verzamelen. Daarmee maak je een woord en dat geeft recht op een zakje popcorn. Dat willen ze natuurlijk niet missen,” lacht moeder Bernice Leijen. 

Zelf heeft ze er al een hele ochtend opzitten. ,,Ik speel saxofoon in Crescendo en we hebben vanochtend gespeeld tijdens de openingsceremonie, toen de vlag werd gehesen op de Brink. ,,Straks nog een beetje door het dorp slenteren, een ijsje eten en dan hebben we een leuke Koningsdag gehad. Het is voor de kinderen de eerste keer dat ze het bewust meemaken, door corona is het een paar jaar niet gevierd. Ze vinden het super leuk.”

EXTRA UITGEPAKT Marjan Dekker van Scoutingvereniging Merhula begeleidt de spelen en deelt de stempels uit. ,,Het is heel erg druk dit jaar, iedereen is enthousiast. De Oranjevereniging heeft dit jaar extra uitgepakt met de grote opblaasattracties. Die zijn erg leuk voor de wat oudere kinderen. Je ziet iedereen vandaag genieten. Er zijn veel bezoekers van buiten Baarn. Ik zie het als een compliment dat ze naar ons dorp zijn gekomen om Koningsdag te vieren.” 

door Celia de Vree

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie