Afbeelding
Eigen foto

Serie akoestische concerten in koepel van Pekingtuin

6 april 2022 om 17:20 Activiteiten

BAARN Vanaf 12 juni vindt er een serie openluchtconcerten plaats in de koepel van de Pekingtuin. Op zo’n ‘Muziek in de koepel’ hebben Baarnaars ruim zestig jaar moeten wachten.


Want de laatste programmering van een serie concerten van vooraanstaande musici in de muziekkoepel van het dorpspark dateert van 1961, concludeerde mezzosopraan en organisator van muzikale evenementen, Mylou Mazali. Zij vond het hoog tijd dat ‘deze prachtige akoestische plek in Baarn weer in gebruik wordt genomen’. Ze peilde de gevoelens daarover in het gemeentehuis en trof daar ook enthousiasme. Met de gemeentelijke subsidie heeft ze inmiddels artiesten gecontracteerd en zelf gaat ze het evenement presenteren. ,,Langzaam bouwen we dit muzikale avontuur in de natuur nu op”, zegt ze.

De concerten staan geprogrammeerd van 15.00 tot 16.00 uur en duren ongeveer 50 minuten, daarna is er nog tijd voor een ‘meet and greet’ tussen publiek en artiesten. Bariton Willem de Vries uit Baarn trapt de serie af op 12 juni. Hij zong in augustus vorig jaar nog tijdens het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Jan van Maanen zal hem op piano begeleiden. De andere artiesten tijdens de overige acht concerten zijn, in willekeurige volgorde: Kamerorkest Soest, Muziekschool Baarn, Hartkoor, duo Rozemond en Beckers, sopraan Johannette Zomer, Trio Galante, Stormvogel en Gaby Kaihatu. De genres variëren van jazz tot opera.

Alle artiesten zullen tijdens de akoestische concerten geen of nauwelijks gebruiken maken van elektrische versterkingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie