Marjorie Barnwell heeft een kerstactie voor enkele minderbedeelden: een gratis pruik.
Marjorie Barnwell heeft een kerstactie voor enkele minderbedeelden: een gratis pruik. Iris Hage

Pruik voor minderbedeelden; Haarstylist wil de wereld een beetje mooier maken

19 december 2023 om 13:00 Mensen Tips van de redactie

BAARN Dat Marjorie Barnwell een vrouw met veel empathie is, mag duidelijk zijn. Niet alleen in de kersttijd heeft zij oog voor anderen; in haar werk kan zij niet zonder. Barnwell is samen met haar man Michel van der Held eigenaar van kapperszaak Hairglow.

door Iris Hage

Hairglow is te vinden in de Nieuwstraat in Baarn. Van der Held is kapper, Barnwell is sinds acht jaar als gecertificeerd haarspecialist bezig met het aanmeten, vervaardigen en leveren van haarwerken en haarstukken. 

Achter in de zaak, waar zij in haar eigen ruimte haar klanten ontvangt, vertelt zij vol passie over haar boeiende vak. Langs de wanden staan pruiken in verschillende modellen en haarkleuren opgesteld: een fractie van wat mogelijk is op haarwerkgebied.

Barnwell: ,,Ik werk met mensen die door ziekte hun haar verliezen, of een slechte kwaliteit haar hebben. Zeventig procent komt op medische gronden, dertig procent op cosmetische, waarbij natuurlijk altijd ook een psychisch deel meespeelt. Het eerste wat ik doe als een klant bij mij binnenkomt, is goed luisteren met welk verhaal zij dit doet. Ik stel iemand gerust, zodat zij aan durft te geven wat zij nodig heeft. Dit kan zeer gevoelig liggen. Mensen kunnen zich schamen voor hun uiterlijk of zich erg eenzaam voelen, doordat zij de straat niet meer op durven. Dankzij mijn achtergrond als verpleegkundige voel ik aan wat de klant nodig heeft en kan ik het vertrouwen geven dat nodig is. Klanten krijgen zo nodig adviezen op gebied van haar- en hoofdhuidverzorging en soms stuur ik mensen door naar een arts.” 

LASTIG

Als duidelijk is wat de klant wil en wat mogelijk is qua model, materiaal en prijs, zoekt ze samen met de klant uit welk haarwerk passend is. 

Ook verzorgt ze het contact en de afwikkeling van de nota’s met de diverse zorgverzekeringen, iets wat voor de mensen zelf vaak lastig is. ,,Doel is om klanten honderd procent tevreden en vol zelfvertrouwen de deur uit te laten gaan en daarmee hun leven mooier te maken.”

KERSTACTIE

Vanuit deze gedachte heeft Marjorie Barnwell het plan opgevat dit jaar voor kerst enkele pruiken te schenken aan vrouwen die ze nodig hebben maar zich dit niet kunnen veroorloven. ,,Ik merk dat veel mensen helemaal niet weten welke mogelijkheden er zijn en door blijven tobben. Juist diegenen wil ik bereiken, die een extra steuntje goed kunnen gebruiken. Ik geloof sterk in het idee dat als we allemaal iets doen voor een ander, we samen de wereld een beetje mooier kunnen maken. Daar wil ik zelf aan bijdragen met deze actie. Iedereen die zich aangesproken voelt of iemand anders kent die hierdoor geholpen zou zijn, kan zich tot en met 21 december aanmelden via een persoonlijk bericht op Facebook of Instagram. Ik zal enkele gelukkige dames selecteren om hen een bijzonder kerstcadeau te bezorgen”, besluit Barnwell haar verhaal. 

Kijk voor meer informatie over deze actie op www.facebook.com/Wigsbyhairglow of www.instagram.com/wigsbyhairglow/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie