Arthur Crooy is blij met zijn nieuwsbriefabonnement.
Arthur Crooy is blij met zijn nieuwsbriefabonnement. Christine Schut

Arthur Crooy 1000e abonnee op nieuwsbrief; ‘Lokaal Baarns nieuws is belangrijk’

6 december 2023 om 19:27 Mensen

BAARN ,,We hadden al een abonnement op de krant, maar de digitale nieuwsbrief én de app zijn handig voor als je onderweg bent of op vakantie.” Arthur Crooy is de duizendste abonnee op de nieuwsbrief van de Baarnsche Courant.

door Christine Schut

De Baarnsche Courant is ongeveer vijf jaar geleden gestart met het uitbrengen van de digitale nieuwsbrief die de laatste tijd steeds populairder wordt. Abonnees van de Baarnsche Courant kunnen zich gratis abonneren op de nieuwsbrief én op de app. Daarin is de complete krant ‘s ochtends al te lezen vlak nadat de redactie hem heeft afgerond.

,,Omdat wij onze krant vaak weggeven, is het ook fijn dat we digitaal artikelen kunnen teruglezen”, aldus de gepensioneerde sportleraar. ,,Het leuke van de Baarnsche Courant vind ik dat je op de hoogte wordt gehouden van de lokale politiek en ander nieuws, net wat er aan de orde is. En er is ruimte voor meningen van lezers. We hebben ons landelijke dagblad opgezegd want daarin staat alleen maar ellende. In de BC staan ook positieve dingen. En ellende die dicht bij huis gebeurt, is te overzien qua afstand. Ik vind het sowieso belangrijk te weten wat er in mijn straat en wijk gebeurt.”

 Ik heb onlangs naar de redactie gemaild dat ik een boom hier vlakbij aan de Jan Steenlaan gevaarlijk vond. De redactie heeft daar aandacht aan besteed en prompt nam een ambtenaar van de gemeente contact met me op

,,Wat ik ook fijn vind, is het laagdrempelige. Ik heb onlangs naar de redactie gemaild dat ik een boom hier vlakbij aan de Jan Steenlaan gevaarlijk vond. De redactie heeft daar aandacht aan besteed en prompt nam een ambtenaar van de gemeente contact met me op en legde uit waarom de boom niet gevaarlijk was. Dat was heel fijn. Want ik had de gemeente rechtstreeks benaderd en daar werd niet op gereageerd. Een lokale krant kan dus best veel bereiken.” Crooy, die zijn hele leven in Baarn woont, spreekt ook zijn waardering uit voor rubrieken over de geschiedenis van Baarn. 

,,Wat ik ook fijn vind, is dat er veel aandacht wordt geschonken aan het vrijwilligerswerk in Lokaal-O. Dat is een belangrijk initiatief.” Waar Arthur Crooy zich soms wel zorgen over maakt, is dat mensen andere meningen geen ruimte geven. ,,Er moet nu bijvoorbeeld een nieuwe regering worden gevormd. Geef die partijen de kans om tot elkaar te komen. Mensen hebben soms andere meningen, dat mag, maar dat resulteert regelmatig in ‘zwartwit’ denken, zonder aandacht voor de mening van de andere partij. Dat zou niet moeten. Als ik me ergens zorgen over maak, klim ik in de pen. En natuurlijk zitten mensen weleens niet lekker in hun vel en hebben ze korte lontjes. Maar tegenwoordig zijn er érg veel érg korte lontjes.”

Op de vraag wat het voor Crooy betekent de duizendste nieuwsbriefabonnee te zijn, antwoordt hij: ,,Dat vindt ik heel leuk, ik hoop dat er veel zullen volgen.”

Wie ook een abonnement wil op de nieuwsbrief van de Baarnsche Courant, kan kijken op www.baarnschecourant.nl/nieuwsbrief/aanmelden of de qr-code scannen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie