Dirk Scheele al jaren populair

4 jan, 16:00 Mensen Willem Schalekamp
Dirk Scheele, gitarist, zanger, liedjesschrijver en acteur.
Dirk Scheele, gitarist, zanger, liedjesschrijver en acteur.

BAARN Al jaren miljoenen hits op YouTube. Hij heeft een dagelijkse show op televisie en maakt al zijn muziek zelf. En, nog steeds kan hij redelijk anoniem door Baarn wandelen. Dirk Scheele, gitarist, zanger, liedjesschrijver en acteur. Corona maakt het moeilijk om zijn werk te doen, maar maakt hem ook creatief en opent nieuwe werelden.

Google je op Dirk Scheele, dan is een van de meest gestelde vragen: Wat is zijn echte naam? Maar, Dirk Scheele is Dirk Scheele. Zijn personage in de videoclips en optredens is wat aangezet met schmink en altijd heeft hij een geel shirt met 4321 erop en een groene broek aan. De man die aan de koffie zit in de serre van Eethuys de Generaal, is echter onmiskenbaar Dirk Scheele. Een innemende glimlach, rustig observerend om vervolgens met veel passie te vertellen over wat hij doet. Wat hij doet is muziek maken. Zijn specialiteit, waarmee hij best beroemd is: muziek voor kleine kinderen. Van pakweg twee jaar tot acht jaar. Maar, hij speelt ook in een rockband, samen met zijn broer. Wat doet hij het liefste? ,,Nou beide dingen doe ik heel graa..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.