René van Wijk is initiatiefnemer van de wc-motie.
René van Wijk is initiatiefnemer van de wc-motie. Christine Schut

Adviesraad verheugd over wc-motie

2 januari 2022 om 12:00 Overig

BAARN De Adviesraad Sociaal Domein heeft met vreugde kennisgenomen van het nieuws dat Baarn werk gaat maken van toegankelijke wc’s in de gemeente. Bijna een jaar geleden gaf de raad een ongevraagd advies aan de gemeente om meer werk te maken van openbare wc’s in Baarn.

Door het aannemen van de raadsbrede motie deze maand, heeft de Adviesraad er vertrouwen in dat er iets tastbaars voor de burgers van Baarn gaat ontstaan. Voorzitter Maarten Spaargaren: ,,Alhoewel de wethouder destijds positief gereageerd heeft op ons ongevraagd advies waren de toezeggingen een stuk minder concreet dan wat in ons advies stond. Met de motie die nu door alle fracties is gesteund, wordt expliciet gemaakt welke actie er van de gemeente verwacht wordt. Dat is goed nieuws voor alle burgers van Baarn, maar in het bijzonder voor alle buik- en blaaspatiënten, gehandicapten, ouders met jonge kinderen, dagjesmensen en toeristen. Wij gaan bijzonder graag met raadslid René van Wijk, de initiatiefnemer van deze motie namens het CDA, in gesprek om samen met hem vóór 1 juni tastbare resultaten te boeken.”

Zijn er onderwerpen die het Sociaal Domein betreffen en die wat u betreft nadere aandacht verdienen? Stuur een mail naar adviesraadsociaaldomein@baarn.nl. De Adviesraad vergadert elke maand en de vergaderingen zijn in principe openbaar. Wie een vergadering wil bijwonen, kan ook een e-mail sturen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie