Een bruidspaar rijdt langs trouwlocatie Berg en Dal naar Lage Vuursche om te trouwen.
Een bruidspaar rijdt langs trouwlocatie Berg en Dal naar Lage Vuursche om te trouwen. Caspar Huurdeman

In Amersfoort mag je overal trouwen

6 mei 2021 om 07:30 Mensen

BAARN Wie in Baarn wil trouwen kan buiten het gemeentehuis op liefst achttien plekken terecht, van Kasteel Groeneveld en de Kuil van Drakensteyn tot het Witte Kerkje en villa Berg en Dal. In Amersfoort kan trouwen nu overal. Alle geschikte locaties zijn hier door de gemeente aangewezen als 'huis der gemeente'.

Elkaar het ja-woord geven op een unieke locatie in Amersfoort kan nu dus heel eenvoudig geregeld worden. In een museum, in een café of met je blote voeten in de eigen tuin? Ieder bruidspaar heeft zijn eigen wensen, de één wil graag naar het dierenpark en de ander kiest voor het stadhuis. In Amersfoort is nu bijna alles mogelijk. Alle geschikte locaties op het grondgebied zijn er aangewezen als ‘huis der gemeente' en gebruikt mogen worden als trouwlocatie.        
Omdat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn kiezen sommige bruidsparen ervoor om hun bruiloft te verzetten, anderen kiezen ervoor om in een klein gezelschap te trouwen of geregistreerd partnerschap aan te gaan. Bij beide opties is het nu mogelijk om te kiezen voor een unieke locatie in Amersfoort. ,,Vroeger werden er alleen huwelijken voltrokken op het stadhuis. Het gebeurt nu steeds vaker dat bruidsparen graag zelf een locatie uitzoeken. Omdat dit voor het bruidspaar, de beheerder/eigenaar van de locatie en de gemeente veel tijd kost, is ervoor gekozen om dit makkelijker te maken", aldus gemeente Amersfoort.

Vanaf nu kunnen mensen iedere geschikte locatie kiezen. Er zijn wel voorwaarden waar een locatie aan moet voldoen, zoals veiligheids- en toegankelijkheidseisen. Het is allemaal eenvoudig online te regelen via de website van de gemeente Amersfoort. Maar dan nog, voor Baarnaars is er al een hele lange en mooie keuzelijst in de eigen woonplaats.

Hans Veltmeijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie