Vorig jaar deed onder andere de Pinksterbloemhof mee aan Burendag.
Vorig jaar deed onder andere de Pinksterbloemhof mee aan Burendag. Privéfoto

Burendag met veertien initiatieven redelijk populair in gemeente Baarn

21 september 2023 om 11:00 Maatschappelijk

BAARN Er is in de provincie Utrecht veel behoefte aan verbondenheid in buurten, zo blijkt uit het aantal aanmeldingen voor Burendag dit jaar. Burendag vindt plaats op zaterdag 23 september voor de achttiende keer en met 576 aantal activiteiten in de provincie stevent deze editie af op een dag vol verbinding tussen buurtgenoten. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8.213 Burendag activiteiten. Zo maakten organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts gisteren bekend. 

Op de website burgendag.nl staan veertien initiatieven in Baarn en Lage Vuursche die zijn aangemeld. Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen.

In Lage Vuursche wordt Burendag gevierd met het traditionele midgetgolftoernooi gevolgd door een gezellige borrel om de dag in stijl af te sluiten. Als het slecht weer is, is de oplossing simpel en begint de borrel eerder.

Burendag is het jaarlijks terugkerende feest dat Lokaal-O samen met alle Baarnaars wil vieren. Het gaat om ontmoeten, gezellig samenzijn en het versterken van contacten met elkaar. Met als thema ‘Ruimte’ staat de deur in het Poorthuis (Kerkstraat 28) zaterdag van 14.30 tot 20.00 uur wijd open voor jong en oud om van alles te zien en te beleven. In drie zalen is er een vol creatief en muzikaal programma met onder meer. De dag eindigt met een buurtbuffet waaraan iedereen kan deelnemen en bijdragen. Zie voor alle activiteiten: www.lokaal-o.nl.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) nodigen iedereen uit om tijdens de jaarlijkse Nationale Burendag een kijkje in de keuken te komen nemen. Op 23 september staan ook de deuren van de locatie aan de Amsterdamsestraatweg in Baarn van 13.00 tot 16.00 uur open voor belangstellenden.

Woonzorglocatie Santvoorde doet zelf niet mee aan Burendag. Wel is een aantal bewoners van de locaties Noorderhof en Krabbelaan door de scholen aan de Oude Werf uitgenodigd om vrijdagochtend op de koffie te komen.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie