De opvallende boxen staan bij Jumbo in de Laanstraat.
De opvallende boxen staan bij Jumbo in de Laanstraat.

Lionsactie vreemd en oud geld wordt gecontinueerd en maakt al 1.700 oogoperaties mogelijk

31 januari 2023 om 14:26 Maatschappelijk

BAARN Lionsclub Eemland heeft over een periode van twee jaar tot nu toe meer dan 500 kilo aan munten en papiergeld ingezameld, goed voor meer dan 1.700 oogoperaties voor de armsten in ontwikkelingslanden in Afrika en Azië. Deze enorme hoeveelheid is bijeengebracht door inwoners uit de regio.

Aan het woord is Herman Olde Heuvelt: ,,De geel/blauwe verzamelzuilen bij de supermarkten in Baarn en Soest zijn niet te missen. Het is geweldig om te zien hoe ze steeds weer worden gevuld. Daarvoor zijn wij de vele donateurs zeer erkentelijk! Ook zijn er diverse muntverzamelingen geschonken. Dit weer naar aanleiding van eerdere aandacht in de Baarnsche Courant. In de contacten met de schenkers blijkt steeds weer hoe blij men is aan dit goede doel mee te kunnen werken. Geweldig.”

,,Voor ons Nederlanders is een staaroperatie de gewoonste zaak van de wereld. Het valt in de basisverzekering en is in een handomdraai geregeld. Je ziet ineens alles weer goed en scherp. In ontwikkelingslanden is dat helemaal geen uitgemaakte zaak. Talloze mensen leiden daar een extra kommervol bestaan, omdat staar hun gezichtsvermogen zodanig beperkt dat zij zo goed als blind zijn en daardoor zichzelf niet meer kunnen redden. Al vele jaren ijvert de internationale Lionsorganisatie ervoor om dit probleem te lijf te gaan. Met door Lionsclubs over de gehele wereld opgehaald geld gaan oogspecialisten naar deze arme landen om de staaroperaties te verrichten die de mensen letterlijk het licht en kleur weer in de ogen geeft.”

,,Het afgelopen jaar mochten we de verzamelzuilen in Baarn bij Albert Heijn en in Soest bij Jumbo plaatsen”, vervolgt Olde Heuvelt. ,,Steeds weer werden ze goed gevuld. Heel bijzonder is dat we regelmatig nieuwe 10 en 20 eurobriefjes uit de verzamelbakken halen. Mogelijk van mensen die geen vreemd of oud geld hebben, maar toch onze actie willen steunen. Daar zijn we natuurlijk ook ongelofelijk blij mee.”

Ook dit jaar doet Lionsclub Eemland weer mee aan dit prachtige project. Bij Jumbo Den Blanken aan de Laanstraat in Baarn en Jumbo Arnaud van de Graaf in Soest-Zuid staan de geel/blauwe verzamelzuilen bij de ingang. Klaar om uw vreemd en oud geld te ontvangen. Het geld, voor uw gevoel nauwelijks van waarde, wordt door de Lions omgewisseld in harde euro’s, die vervolgens gebruikt worden om de operaties te kunnen financieren. Heeft u ook nog vreemd en/of oud geld dat u graag wilt doneren aan dit goede doel, maar lukt het niet om dat bij de Jumbo’s te brengen? Belt u dan met Herman Olde Heuvelt, 06 53 54 70 66.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie