Afbeelding
Lionsclub Eemland

Baarnaars en Soesters halen 153 kilo oud geld op voor oogoperaties

27 november 2020 om 08:00 Maatschappelijk

BAARN Inwoners van Baarn en Soest hebben in het afgelopen kwartaal samen 153 kilo vreemd en oud geld ingezameld. Met die geld kunnen 510 oogoperaties in ontwikkelingslanden worden uitgevoerd. 

Onder het motto ‘Fight for Sight’ verzorgt de wereldwijde Lionsorganisatie jaarlijks tienduizenden staaroperaties in ontwikkelingslanden. Daarmee geven de Lions letterlijk het zicht terug aan mensen die anders zo goed als blind door het leven zouden moeten, waarmee hun bestaansrecht ernstig bedreigd zou worden. Lionsclub Eemland ondersteunt de actie van harte en zamelde de afgelopen maanden vreemd en oud geld in bij Albert Heijn Baarn en Jumbo Soest. 

RUIMHARTIG Mensen kunnen daar hun vaak in huis stilliggende oud en vreemd geld kwijt in speciale geldzuilen. De Lions zetten dat geld daarna om in harde euro’s. In het afgelopen kwartaal toonden Baarnaars en Soesters zich bijzonder ruimhartig, want er werd in de twee zuilen maar liefst 153 kilo oud en vreemd geld opgehaald, voldoende voor 510 oogoperaties.

‘GEWELDIG’ Herman Olde Heuvelt van Lionsclub Eemland: ,,Het is echt geweldig, want gemiddeld levert een geldzuil in Nederland zo’n 2.000 euro op. In Baarn en Soest is dat in drie maanden al bijna het dubbele.” De Lions zagen de twee zuilen snel vollopen. Ze werden zelfs spontaan gebeld door tientallen dorpsgenoten, die hun vreemd en oud geld aan de Lions wilden overhandigen. 

Ondertussen loopt de actie nog even door en is de zuil in Baarn verplaatst van Albert Heijn naar Jumbo Den Blanken. In Soest staat de zuil nog bij Jumbo Arnaud van de Graaf in winkelcentrum Soest-Zuid. Wie ook een bijdragen wil doen, maar niet in staat is om naar de zuil te komen, kan bellen Fight for Sight hotline in Baarn via 035 543 1880 of 06 53547066.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie