Afbeelding
Pixabay

Baarnse huisartsen zijn ingeënt

8 februari 2021 om 10:15 Corona

BAARN De Baarnse huisartsen zijn ingeënt tegen Covid-19. Afgelopen weekeinde kregen ze een injectie met het Moderna vaccin in het Medisch Meander Centrum. In verschillende ziekenhuizen in de regio zijn dit weekeinde enkele honderden huisartsen geprikt.

Nu ze zelf gevaccineerd zijn kunnen de doktoren binnenkort beginnen met het prikken van hun patiënten. Vrijdag maakte het kabinet bekend dat naast zorgmedewerkers ook mensen tussen de 60 en de 64 jaar met voorrang worden geprikt. Totaal zijn dat 1,5 miljoen mensen, in Baarn gaat het om enkele duizenden inwoners. De zorgmedewerkers worden door de GGD op centrale plaatsen geprikt, de 60 plussers krijgen een uitnodiging van hun eigen huisarts. Met de voorkeursbehandeling hoopt de overheid overbelasting van de ziekenhuizen de komende weken te voorkomen.

EEN MILJOEN BESMETTINGEN Het aantal positieve tests ging dit weekeinde voor het eerst door de één miljoen. Het daadwerkelijke aantal coronabesmettingen ligt waarschijnlijk ruim twee keer zo hoog; vooral aan het begin van de coronacrisis werden veel mensen nog niet getest.

Dit weekeinde werden in Baarn 14 besmettingen geteld. De laatste ziekenhuisopname was op 19 januari.

BEWAARD Vanwege het barre winterweer werd zondag niemand in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook alle teststraten van de GGD’en in het land bleven dicht, meldt GGD-GHOR Nederland, de landelijke organisatie van de GGD’en. De vaccins kunnen een paar dagen in een koelkast worden bewaard.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie