Het Poorthuis is mogelijk de nieuwe locatie van Lokaal-O.
Het Poorthuis is mogelijk de nieuwe locatie van Lokaal-O. Amerpoort

Wethouder wil meedenken met initiatiefnemers Lokaal-O

5 april 2020 om 12:07 Maatschappelijk

BAARN ,,Het probleem is dat aan de achterzijde van De Boemerang een bouwproject van start moet. De toegangsweg voor dat project is voorzien op de plek waar nu de Boemerang staat. Daarom moeten we echt 1 of 2 juli beginnen met de sloop." Wethouder André van Roshum vindt het vervelend dat hij de boodschap heeft moeten brengen dat het Baarnse bewonersinitiatief Lokaal-O op 1 juli de Boemerang moet hebben verlaten.


Christine Schut

Dat de Boemerang in de loop van 2020 zou worden gesloopt, wisten de 'bewoners'. En op zich is een opzegtermijn van drie maanden zeer redelijk. Maar door het rondwarende coronavirus is alles anders. ,,Ik snap dat dit een lastige tijd is. Daarom gaan we ook met ze in gesprek en zijn we bereid mee te denken. We laten de mensen van Lokaal-O niet aan hun lot over. We zijn als gemeente ontzettend blij met ze, het is een goede organisatie." Maandagmiddag overleggen de wethouders Van Roshum en Prakke met een delegatie van Lokaal-O. Waaronder Birgit Oelkers.

,,We willen onze maatschappelijke 'corona-acties' graag doorzetten en ons, in coronatijd, niet hoeven concentreren op een verhuizing. We kunnen niet beide doen. Dan schaken we op teveel borden tegelijk. Dat doen we nu eigenlijk al, maar het gaat nog net", aldus Oelkers. ,,We weten nu een paar dagen dat we 1 juli weg moeten. Dit tijdstip kwam wel als een verrassing. We hebben een gedeelte van het Poorthuis aangeboden gekregen als alternatieve locatie. Daar gaan we komende week kijken. Daarna en na het gesprek met de wethouders, zullen we verder kijken. Maar ik hoop dat we zo worden gewaardeerd door de gemeente Baarn, dat we Lokaal-O in stand kunnen houden."

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie