Afbeelding

Nieuwe deelnemers Open Atellierroute; 27 en 28 augustus kunst door hele dorp

Kunst

BAARN De organisatie nodigt uit: ‘Kom kijken, ontmoeten, genieten en verwonderen!’ Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus aanstaande zal voor de 16e keer de Open Atelierroute Baarn plaatsvinden. Tussen 11.00 en 17.00 uur stellen 35 Baarnse kunstenaars hun atelier of expositieruimte open voor publiek. Dit jaar zijn er zeven nieuwe deelnemers. 

Onder de nieuwe deelnemers is Els Knaap. Zij is opgeleid in de grafische vakken bij de Rietveld Academie. Ze schildert echter vooral portretten. Ze maakt daarbij gebruik van grafische elementen, zoals stempelen en sjabloneren. Ook maakt ze graag monoprints, een druktechniek die ze soms bewerkt met verf. 

Ook Vic Boissevain doet dit jaar mee. Hij is een beeldend kunstenaar en werkt als schilder, tekenaar en cartoonist. Hij maakt portretten, design, werk voor openbare ruimten, conceptuele kunst en muurschilderingen. 

Marion Kraus is opgeleid aan de academie Minerva Groningen. Beeldend werkzaam zijn is voor haar een constant beroep doen op de creatieve ontwikkeling, jezelf uit willen dagen en kritisch blijven ten aanzien van werk en omgeving. Dit heeft geresulteerd in zeer divers werk, waarin zij op zoek is geweest naar de kracht van zowel de abstracte, als de realistische beeldtaal. Zie ook: www.marionkraus.com en www.fotomarionkraus.com.

Karen van den Berg studeerde af aan de kunstacademie in Utrecht, in de richting theatervormgeving. Gedurende een aantal jaren ontwierp én maakte zij decors en kostuums voor diverse theatergezelschappen. Vanaf 1994 is zij zich gaan specialiseren in speciale verftechnieken en muurschilderingen. Zij kreeg hiervoor diverse opdrachten van hotels, restaurants en particulieren. Zij is geïnspireerd op hoe de natuur/aarde er nu voor staat. Voor meer informatie:

Marieke Kranenburg is een specialist in band- en kaartweven. Zij vindt haar uitdaging in het analyseren en begrijpen van deze eeuwenoude technieken, om vervolgens te proberen er een eigentijdse draai aan te geven. Dit doet zij door technieken met elkaar te combineren, hedendaagse patronen te ontwerpen of actuele thema’s terug te laten komen. 

Roos Andriese is in 1999 begonnen met porseleinschilderen, haar grootste passie. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd, wat tot uitdrukking komt in haar werkstukken. Ze blijft zichzelf ontwikkelen in nieuwe technieken en zal tijdens het Open Atelierroute Weekend demonstraties geven.

Inge Prins van Wijgaarden reflecteert in haar werk op het leven, vaak met een vleugje humor. Haar inspiratiebronnen zijn de natuur, de mens en de eigenschappen van materialen. Haar werk is vernieuwend, uitdagend en expressief. Intensief materiaalonderzoek en duurzaamheid zijn belangrijke componenten in haar werkproces. De afgelopen jaren heeft Inge onderzoek gedaan naar werken met en het verwerken van golfkarton. De specifieke “ribbel”eigenschappen van golfkarton zet zij in als kunstzinnig uitgangspunt, zowel in haar figuratieve als abstracte werk. 

PLATTEGROND Een overzicht van het werk van alle deelnemers is te vinden bij de Centrale Expositie, in de winkel Wim Hogeveen Mannen, Laantraat 65-D in Baarn. Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u hier vast een voorproefje nemen op het kunstweekend. Op 27 en zondag 28 augustus is de Centrale Expositie geopend van 11.00-17.00 uur. Daar ligt een folder klaar met alle deelnemende kunstenaars en een plattegrond. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Marieke Kranenburg is een specialist in band- en kaartweven. Zij combineert oude technieken met hedendaagse patronen.
advertentie
advertentie