Het gestrande kunstschip van oud-Soester David Bade

29 jun, 06:45 Kunst Baarnsche Courant
Merhula Scouts voegen hun afgebrande tent en vlag toe aan kunstschip van kunstenaar David Bade.
Merhula Scouts voegen hun afgebrande tent en vlag toe aan kunstschip van kunstenaar David Bade.

BAARN Rondwandelen door de tuinen van Paleis Soestdijk is al een hele belevenis met in je achterhoofd de bijzondere geschiedenis van koningen en koninginnen en daarnaast de romantische inrichting van het landschapspark dat ooit werd ontworpen door Zocher. Nu kun je er ook zomaar op allerlei kunstwerken stuiten, bijvoorbeeld op een ‘gestrand’ kunstschip. Een kunstwerk in beweging van de bekende maker en oud-Soester David Bade.

Al jaren geleden was Bade gevraagd een kunstwerk te maken voor Paleis Soestdijk. ,,Ik heb altijd iets willen doen met de vijver. Het leek me geweldig iets met een boot te doen. Dat is het uiteindelijk niet geworden. De boot is op het land gekomen na een grote storm. We proberen er weer iets moois van te maken”, vertelt Bade die vaak in het weekend bij zijn kleurrijke werk te vinden is samen met zijn ‘stuurmannen’, oud- leerlingen die hem in dit werk vergezellen.

KLEUREN EN LIJNEN Interactie met het publiek maakt onderdeel uit van dit werk, onder andere in de vorm van een wensput. Hierin kunnen bezoekers een wens gooien. Sommige wensen worden verwerkt in het object. ,,Wandel door dit ruimtelijk schilderij vol kleuren en li..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.