In de rij voor Kunst op Stand

20 sep, 14:00 Kunst Melissa Hofland
Nadja Willems bij haar werk 'met een knipoog' Chefs’ special in de tentoonstelling Kunst op Stand.
Nadja Willems bij haar werk 'met een knipoog' Chefs’ special in de tentoonstelling Kunst op Stand.

BAARN Dat er de hele dag door mensen in een rij zouden staan om binnen te komen, had organisator Nadja Willems tevoren niet kunnen bedenken. De tentoonstelling Kunst op Stand met veertien kunstenaars in de Koninklijke stallen tegenover Paleis Soestdijk is een groot succes. Bezoekers zijn wel weer toe aan een kunstzinnig uitstapje. En dat op een locatie die normaal nooit open is. En dan ook nog eens met gratis toegang.

Willems is er druk mee. Ze exposeert zelf haar fotowerk en is ondertussen druk met hand en spandiensten om de boel gesmeerd te laten doorlopen. Door de coronaregels kunnen slechts vijftig mensen de locatie in. Dat zorgt voor de lange rij buiten. Maar de sfeer zit er goed in met de plaatjes die worden gedraaid vanuit de bakfiets van dj Semmie Prinsen en de koffiebus van Miss Latte en daarnaast een stralend zonnetje. Enthousiast vertelt Willems over haar werk Chefs’ special waarmee ze op eetborden - inclusief bestek - die aan ijzerdraden hangen het eten gefotografeerd heeft dat ze de afgelopen week heeft gegeten. Van gebakken ei tot een bijna leeg bordje soep en een bordje stamppot met worst. 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.