De landelijke band Trafassi, inmiddels de huisband van het Alltogether Festival te noemen, zal ook deze editie weer voor een feestje zorgen in de Pekingtuin.
De landelijke band Trafassi, inmiddels de huisband van het Alltogether Festival te noemen, zal ook deze editie weer voor een feestje zorgen in de Pekingtuin. Onno Tijsma

‘Geweldig programma in de steigers’; Alltogether Festival komt steeds moeilijker financieel rond

24 mei 2023 om 06:24 Evenementen

BAARN Bijna komt het eerste weekend van juni eraan. Vaste prik is dan, al zovele jaren, het Alltogether Festival Baarn in de Pekingtuin. Hét festival voor iedereen. Ed Hut en Shridath Bhola van de organisatie blikken vast vooruit.

Onvermoeibaar zijn ze, als het hun geliefde festival betreft. Beiden zijn er al rond de twintig jaar druk mee en hebben het ‘feest voor allen’ zien uitgroeien tot een spektakel waar men vanuit het hele land voor komt. Een diversiteit aan muziekstijlen, grote en kleine namen die Baarn aandoen, de gemoedelijke sfeer waarin men elkaar kan ontmoeten, de gratis entree, de verscheidenheid aan foodtrucks eromheen, een speciaal jeugdfestival voor de kinderen; het is een kleine greep uit de redenen van het succes. 

Zon

,,Een belangrijke toevoeging is wel de zon”, vertelt Bhola, ,,Daar staat of valt het mee. Niet dat het niet gezellig zal zijn als het regent deze dagen, maar mensen blijven dan toch sneller thuis.” Ze duimen beiden dus voor veel zon. Ook al omdat de mannen in de afgelopen jaren hebben ervaren dat het steeds moeilijker wordt het financieel allemaal rond te krijgen. ,,De horeca-inkomsten, zijn een zeer belangrijk onderdeel van onze financiering. Als we niet genoeg ophalen, weet ik niet of we volgend jaar weer een editie neer kunnen zetten”, aldus Hut.  

Subsidie

Mede door subsidie van gemeente Baarn, steun van het K.F. Heinfonds, hoofdsponsor de Spidermonkeys, lokale trouwe en nieuwe sponsoren en de inzet van vrijwilligers is het gelukt ook het 21e Alltogether festival gratis toegankelijk te houden. Hut: ,,Dit festival is altijd gedragen, dat geeft ons de kracht om door te gaan, ondanks steeds hogere eisen vanuit de overheid die de kosten steeds meer opstuwen. Meer beveiligers, vergunningen, gelukkig hebben we geen extra verkeersregelaars nodig. Voor het eerst dit jaar kan het publiek daarom ook sponsoren door te doneren via de website. Verder kijken we vol verwachting uit naar de op stapel staande herijking van de te verstrekken subsidies van de gemeente.”

Fenna Ramos

Aangezien ze op al deze zaken, en vooral de zon, geen invloed kunnen uitoefenen, gaan ze ondertussen gewoon maar door met organiseren. En met verkneukelen. ,,Een geweldig programma staat in de steigers. Vrijdagavond is vaak de wat meer lokale avond. Dan staan bands op het programma uit de eigen omgeving in funk-, pop-, rock- en Caribische sferen. MindFunk maakt zijn opwachting, en The Policed en Extazz. Als we er iets uit moeten pikken, verheugen we ons wel op het optreden van The Policed. Daarin speelt de voor velen in Baarn geen onbekende gitaardocent Bart de Klerk mee, die onder andere een band heeft gehad met Herman Brood,” blikt Hut vooruit. Bhola vindt dat de organisatie voor de zaterdag ook een mooi kinderprogramma heeft neergezet. ,,Tussen 13.00 en 15.00 uur is het domein voor hen. Fenna Ramos, bekend van NPO Zappelin komt langs voor een optreden en meet&greet. Verder verzorgen Luna, Ayana, Esther en Kelly Timmers optredens en zijn er diverse leuke workshops. Ook kunnen kinderen geschminkt worden en is er een stoere digitale speurtocht van The Spidermonkeys te doen, dat laatste is iets totaal nieuws. Benieuwd hoe dat uitpakt!”

Kleine en grote wasjes

Vanaf half 4 is het onder meer tijd voor ‘Kleine wasjes, grote wasjes, alles in de wasmachine...’ van Trafassi inmiddels de huisband van het Alltogether Festival, daarnaast in willekeurige volgorde beklimmen DreamzZ, Roy, Monkey-Revolution, dj Binzo en Johnny and the Moonshots met special guest René Nodelijk van René And the Alligators het podium. Voor het eten hoeven bezoekers niet naar huis. Je kunt op het festival de wereld over met Indiaas, Javaans, Turks, Surinaams eten en de authentieke Hollandse bitterballen. Dit jaar voegt de organisatie iets extra’s toe: een brocante- en kunstmarkt. Hier kunnen bezoekers op zoek naar bijzondere schatten en unieke vintage items, terwijl ze genieten van de muziek en sfeer van het festival. Bhola: ,,Het wordt voor ieder wat wils, dus kom allemaal.”

walltogetherbaarn.nl

De poster met het programma.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie