Expo Voorlopers krijgt vervolg op Soestdijk in 2024

12 aug, 10:29 Evenementen Paleis Soestdijk Baarnsche Courant
Een van de meest gewaardeerde kunstwerken, Borboros: de installatie van kunstenaarsduo Groenewoud/Buij.
Een van de meest gewaardeerde kunstwerken, Borboros: de installatie van kunstenaarsduo Groenewoud/Buij.

BAARN Soestdijk krijgt in 2024 een nieuwe buitententoonstelling. Dat meldt paleiseigenaresse Maya Meijer-Bergmans naar aanleiding van de expositie Voorlopers die dit weekeinde nog te bewonderen is. ,,Beelden in het Park van Paleis Soestdijk is voor herhaling vatbaar.’’

 Tussen 13 mei en 14 augustus waren in de parktuin achttien kunstwerken te zien. De leidraad was het Made by Hollandconcept dat gaat over duurzaamheid, innovatie, onze verhouding met de natuur en het leefbaar houden van onze wereld. Zowel Maya Meijer als curator Marie Jeanne de Rooy zijn blij met alle lovende recensies in de media. Vooral de televisie-uitzending met Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, zorgde voor nog meer enthousiaste bezoekers. Maya Meijer: ,,Een speciale pluim verdienen de vele vrijwilligers die tekst en uitleg gaven bij de kunstwerken en vanuit de watertoren naast het paleis een winkeltje en terras runden.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.