Afbeelding
Nufotograferen.nl

Opening Paleis Soestdijk op zijn vroegst medio 2024

28 februari 2021 om 12:15 Nieuwbouw Paleis Soestdijk

BAARN De opening van Paleis Soestdijk is opnieuw uitgesteld. De Meijer Bergman Erfgoed Groep meldt dat de voorgenomen opening eind 2023, begin 2024 niet wordt gehaald, nu de gemeente een besluit over het ontwerpbestemmingsplan over de zomer tilt.

MBE is teleurgesteld omdat het uitstel extra geld kost. De nieuwe plannen voor de woonwijk in het bos naast het paleis, liggen voor 1 april bij de gemeente. MBE hoopte dat, net als vorig jaar, de raad zich nog voor de zomer over het plan zou buigen. In een toelichting aan de agendacommissie van de raad stelt ze: ‘Spoedige behandeling van het bestemmingsplan achten wij zeer wenselijk om daarmee onze gezamenlijke energie in de voorbereiding van dit veelomvattende bestemmingsplan vast te houden.’ De paleiseigenaar vreest ’een te groot tijdgat’ tussen de besprekingen van de klankbordgroepen en provinciale besluitvorming.

De agendacommissie blijft echter op het standpunt dat de raad de komende maanden te druk is met andere belangrijke dossiers en dat het behandelen in de maand juli vorig jaar een grote uitzondering was. Ongetwijfeld speelt mee dat MBE zelf voorstelde om de plannen die al in een vergevorderd stadium waren te wijzigen. Na aanhoudende kritiek op de voorgenomen bouw van tien appartementengebouwen in het bos werd het plan ‘on hold’ gezet. MBE meldt nadrukkelijk dat het niet van tafel is, maar dat ook wordt gewerkt aan een eleganter versie. Daarover kan niks meer worden gemeld dan dat het over één maand bij het college van burgemeester en wethouders op tafel ligt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie