Veel pret tijdens het Cultureel Festival tijdens een eerdere editie.
Veel pret tijdens het Cultureel Festival tijdens een eerdere editie. Archieffoto: Christine Schut

Cultureel Festival kan nog vrijwilligers gebruiken

Evenementen

BAARN De zomer is dan nu echt begonnen, velen kijken uit naar de vakantieperiode die nu echt in zicht komt. Direct daarna zal in bruisend Baarn, het eerste weekend van september weer een groot evenement te beleven zijn: het Cultureel Festival Baarn. Daarvoor worden nog hulptroepen gezocht.


Bestuursvoorzitter Samara van der Burgh: ,,De voorbereidingen voor zaterdag 3 september gaan goed en de programmering voor de podia is zowat rond. We zijn bezig met de laatste aanpassingen van de plattegronden om alle activiteiten in de Pekingtuin, Laanstraat en op de Brink in te plannen. Na twee jaar een alternatief festival kan de organisatie dit jaar weer een ‘normaal’ evenement neerzetten. Dat is natuurlijk super!”

KUNSTMARKT Tijdens de 24e editie van het festival is er weer van alles te beleven. Overdag kunnen bezoekers struinen over de Kunstmarkt op de Brink en de Welzijnsmarkt in de Laanstraat. Op vier locaties valt te genieten van muziek, dans en theater. In de Pekingtuin zijn er naast de optredens op de podia tal van sportieve en kinderactiviteiten en in de avond is het tijd voor dance fever tijdens de Royal Disco Party in the Park.

VRIJWILLIGERS Voor alle activiteiten worden nog vrijwilligers gezocht. ,,In de afgelopen coronaperiode zijn we toch een beetje ontregeld geraakt”, vertelt Samara. ,,Enkele van onze vaste medewerkers haakten af of gingen iets anders doen. Er zijn wat taken op de dag van het festival zelf die nog niet zijn ingevuld.” Daarom is de organisatie op zoek naar mensen die op zaterdag 3 september een van de volgende taken op zich willen nemen. ,,We zoeken nog een coördinator danspodium. Daarvoor ben je tijdens het cultureel festival het aanspreekpunt voor de optredende artiesten en de techniek. Belangrijk is vooral dat je ervoor zorgt dat iedereen zich aan het tijdschema houdt.” Maar er wordt ook een coördinator voor de Welzijnsmarkt (in de Laanstraat) en voor het Sportplein (in de Pekingtuin) gezocht. ,,De persoon die dat gaat doen is tijdens de opbouw van de markt, dus heel vroeg, en tijdens het cultureel festival het aanspreekpunt voor je deelnemers. Tot uiterlijk 17.30 uur”, aldus Samara.

ROYAL DISCOPARTY Ook worden helpers gezocht voor de op- en afbouw in de Pekingtuin. ,,Voor de horeca en voor de entree bij de Royal Disco Party in de avond zijn er al bijna genoeg mensen die helpen, maar ook nog niet helemaal. Medewerkers in het gezellige CF-team zijn van harte welkom!”


INFORMATIE De organisatie zorgt voor alle benodigde informatie vooraf en tijdens het festival voor koffie/thee/catering. Samara: ,,En houd ook rekening met een gezellige afterparty aan het eind van de avond.” Wil jij helpen? Voor meer informatie, mail naar:
info@cultureelfestival.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie