Zomerkunst Baarn betekent onder andere kunst op straat.
Zomerkunst Baarn betekent onder andere kunst op straat. Cultureel Festival Baarn

Nieuw project Zomerkunst door Cultureel Festival Baarn

28 februari 2020 om 09:55 Overig

BAARN Baarn bruist al jaren tijdens het Cultureel Festival. Het bruisen kan echter nog beter en vooral veel langer. De Stichting Cultureel Festival organiseert daarom in juli en augustus voor het eerst Zomerkunst Baarn. Een initiatief dat naadloos overgaat in het Cultureel Festival op 4 en 5 september

,,Tijdens het afgelopen Cultuurcafé hebben we het project Zomerkunst Baarn gepresenteerd", vertelt Samara van der Burgh, voorzitter van de Stichting Cultureel Festival Baarn. ,,Nu is het tijd om het in heel Baarn bekend te maken." Met Zomerkunst Baarn zet Baarn zich als kunst- en cultuurcentrum letterlijk in het zonnetje. Zomerkunst Baarn betekent kunst op straat, een zomerkunstroute, een zomeragenda en een prachtig magazine.

Samara: ,,Om dit te mooie plan te laten slagen hebben wij uw hulp nodig. Zomerkunst Baarn is een groot project en bestaat uit vier onderdelen. Voor alle onderdelen kunnen Baarnaars zich aanmelden. Hoe meer aanmeldingen, hoe groter Zomerkunst Baarn wordt. Samen zetten we Baarn op de kaart."

BUITENKUNST PROJECTEN Baarnse kunstenaars en creatievelingen kunnen, samen of als individu, een tijdelijk kunstwerk voor in de openbare ruimte maken. In juli en augustus zijn de kunstwerken en objecten voor iedereen te bewonderen. Meedoen kan door een projectplan in te dienen via de website.

ZOMERKUNSTROUTE De Zomerkunstroute voert langs Baarnse huizen, ateliers en verenigingen en stichtingen waar kunstenaars, ambachtslieden en alle andere creatievelingen hun kunst tonen. Net zoals de befaamde Kerststallenroute loopt de Zomerkunstroute langs kunstwerken in tuinen en parkjes en langs mooie objecten in vensterbanken.

ZOMERAGENDA De online Zomeragenda geeft een overzicht van alle culturele activiteiten in juli en augustus. Het aanmelden van een activiteit is geheel gratis. Dit kan zijn een korte middag schilderen maar ook een gratis bij te wonen Tai chi les in de Pekingtuin. Alle initiatieven zijn welkom en worden opgenomen in de agenda.

MAGAZINE Een mooi 2 jaarlijks magazine met informatie over onze Baarnse kunstenaars, creatievelingen en andere culturele organisaties. Het kunst en cultuur aanbod zal hier te lezen zijn met informatie over openingstijden, workshops, trainingen of cursussen.

ZET JEZELF IN DE ZON ,,We willen alle Baarnse kunstenaars en creatievelingen oproepen om mee te doen", aldus Samara. ,,Plaats een kunstwerk in de vensterbank of in je tuin. Dien een mooi plan in voor een kunstobject in de openbare ruimte. Organiseer een leuke zomeractiviteit. Of meld je aan voor het magazine. Hoe meer mensen er mee doen, hoe beter."

Op de website www.zomerkunstbaarn.nl vind je alle informatie, kan je een projectplan indienen, je opgeven voor de zomerkunstroute en kun je jezelf of jouw organisatie opgeven voor het magazine.

Afbeelding
Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie