Baarn op de barricade met videoclip en bordenactie

17 jan, 14:00 Corona Hadewych Veys
De Baarnse cultuurmakers in de Speeldoos.
De Baarnse cultuurmakers in de Speeldoos.

BAARN De hashtag HelpCultuurmakers moet de komende weken duidelijk maken dat zelfstandigen, die met cultuur hun brood verdienen, al twee jaar tussen de wal en het schip vallen. Geen inkomsten, geen compensatie. Theaterdirecteur Tom van der Poel van De Speeldoos springt voor ze in de bres.

Wel publiek, maar geen artiesten die komen spelen. Het is een doembeeld dat volgens theaterdirecteur Tom van der Poel waarheid kan worden, wanneer de strenge coronaregels langer aanhouden. Hij trekt zich met name het lot van zzp’ers in de cultuur aan. De zelfstandige zonder personeel, die een flink deel uitmaken van het cultuuraanbod in Nederland. In een strakke videoclip is sinds dit weekeinde te zien hoeveel mensen dat alleen in Baarn al betreft. Nie..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.