Broer en zus Maarten en Marleen Holtzer wonen op woonpark Nieuwenoord van Amerpoort.
Broer en zus Maarten en Marleen Holtzer wonen op woonpark Nieuwenoord van Amerpoort. Amerpoort

Amerpoort en Sherpa gestart met vaccineren van cliënten

2 februari 2021 om 15:40 Corona

BAARN Het Gezondheidscentrum van Amerpoort en Sherpa is op dinsdag 2 februari begonnen met het inenten van zo’n zevenhonderd cliënten van 18 jaar en ouder in Woonwijk Eemeroord in Hilversum, Nieuwenoord in Baarn en Christophorus in Zeist tegen corona. Beide zorgorganisaties zijn blij dat het gaat beginnen. Het betekent hopelijk een eerste stap op weg naar het ‘normale leven’

Broer en zus Maarten en Marleen Holtzer ontvingen dinsdag -samen met bijna alle andere 350 bewoners van het woonpark Nieuwenoord van Amerpoort- het coronavaccin. Dat gebeurde in het Cultureel Centrum van Amerpoort. Moeder Rietje Holtzer is ontzettend blij dat het zo ver is. ,,Ik voel me sinds corona ongemakkelijk om op bezoek te komen, omdat ik toch bang ben om het virus mee te nemen. Het is dan ook fijn dat mijn kinderen en hun medebewoners nu beter beschermd zijn. In hun woning is geen corona geweest en dat willen we natuurlijk zo houden.” 

Begeleider Ada Hollenberg hoopt ‘dat de vaccinatie een opstapje is naar terug naar toen en dat er weer eens een feestje georganiseerd kan worden. De eerste prikken zijn een mooi begin.’

REGIO Bewoners van locaties in de regio hebben een reguliere huisarts, die niet is verbonden aan het gezondheidscentrum van Sherpa en Amerpoort. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer en met welk vaccin deze groep cliënten gevaccineerd kan worden. Sherpa en Amerpoort ondersteunen de huisartsen bij het vragen van de toestemming.

Via een collega-zorgorganisatie kreeg het Gezondheidscentrum 1,5 week geleden ongeveer 150 extra BioNTech/Pfizer vaccins ter beschikking. Deze vaccins waren over en al ontdooid, dus moesten zo snel mogelijk gebruikt worden. Anders zou het verspilling zijn. Dat betekende dat (bijna) alle Amerpoort-cliënten die op een locatie in Soest wonen, vrijdag 22 januari als eerste werden gevaccineerd. Dit weekend zijn onverwachts ook cliënten van enkele locaties in Amersfoort en Achterveld en locatie Kerkelanden in Vinkeveen al gevaccineerd.

Amerpoort ondersteunt 2500 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ‘t Gooi.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie