Loop routes door de fysioprakitjk,
Loop routes door de fysioprakitjk, FTB Baarn

Fysiotherapeuten klaar voor 'heropening'

Corona

BAARN Om de anderhalve meter strepen op de vloer. Eenrichtingsverkeer. Beschermende middelen. Alles is klaar om de fysiotherapiepraktijken in Baarn weer te openen.

Officieel zijn ze niet echt dicht geweest. Op dringend doktersadvies werd er nog een enkeling geholpen, maar de 'gewone' klant kon alleen worden geholpen via een videoverbinding, oefeningen voor thuis of oefenworkshops via internet.

[TOESTEMMING] Donderdagavond kregen de fysiotherapeuten toestemming om, onder strikte voorwaarden, weer aan de slag te gaan. De fysiotherapeuten stonden al in de startblokken.

Marcel Nowee van FTB Baarn: ,,We maken ons op voor een nieuwe groep patiënten. Veel mensen die corona hebben gehad, hebben behoorlijke restklachten in de vorm van benauwdheid, chronische vermoeidheid met soms ernstige of minder ernstige longschade na bijvoorbeeld een IC opname. Dit is een nieuw terrein voor de fysiotherapeut waar we ons graag op richten.”

Nowee prijst zich gelukkig dat hij flink wat ruimte heeft in zijn praktijk. Bijvoorbeeld een oefenzaal met verschillende in- en uitgangen. Hierdoor was het mogelijk om een goede routing te maken.

Het zal nog niet zo zijn als vanouds. De ingrijpende maatregelen om de veiligheid van cliënten en therapeuten te garanderen, hebben natuurlijk impact. Nowee: ,,We moeten voorzichtig blijven maar we zijn blij dat we mensen, na zeven weken weer kunnen helpen.”

advertentie