4 mei 2019 een vol Stationsplein. 4 mei 2020 zal het publiek voor de buis zitten.
4 mei 2019 een vol Stationsplein. 4 mei 2020 zal het publiek voor de buis zitten. Baarnsche Courant

Thuis herdenken: aangepast programma herdenking 4 mei in Baarn

Corona

BAARN Voor de herdenking op maandag 4 mei in Baarn is er een aangepast programma opgesteld door comité 4 en 5 mei Baarn in overleg met de gemeente Baarn in verband met de coronamaatregelen. Hierbij is het uitgangspunt dat dit jaar de herdenking sober en respectvol wordt ingevuld binnen de geldende beperkingen. De ceremonie vindt plaats op het stationsplein (Amaliapark). Echter, zonder publiek: wij willen iedereen oproepen zich hier aan te houden en 4 mei thuis te herdenken en de ceremonie via RTV Baarn te volgen.

19.50 uur Toespraak burgemeester Röell

19.58 uur signaal Taptoe en vlag halfstok*

20.00 uur Twee minuten stilte

20.02 uur Wilhelmus

20.03 uur Fly Past*

20.05 uur Kransleggingen

*onder voorbehoud

Ook Baarn omarmt het landelijk initiatief om overal het signaal Taptoe te blazen. In samenwerking met muziekvereniging Crescendo wordt gezorgd dat verschillende trompettisten op diverse plekken in Baarn staan om het signaal te blazen. Trompettisten die mee willen en kunnen doen, mogen zich aanmelden via: pr@crescendobaarn.nl

Daarbij doet het Baarnse comité, in navolging van het landelijke comité, de oproep aan alle inwoners van Baarn om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

In de Baarnsche Courant worden voorgaand aan 4 mei meerdere artikelen geplaatst met verhalen over weggevoerde Baarnaars tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vicevoorzitter Jan Koops: ,,Het is uiteraard erg jammer dat wij geen volledige herdenkingsceremonie kunnen organiseren, zeker in dit jaar van 75 jaar in vrijheid. Door de coronamaatregelen kunnen wij niet anders dan met een alternatief komen. Wij hopen dat we hiermee de inwoners van Baarn toch een gepaste herdenking kunnen bieden."

advertentie