Ook ezel Charlotte is al in kerstsferen.
Ook ezel Charlotte is al in kerstsferen. Hoeve Ravenstein

Winterparadijs op Ravenstein

7 december 2023 om 22:00 Activiteiten

BAARN De periode van de koude winterdagen, knus voor de openhaard en gezellige feestdagen met de familie is aangebroken. Hoeve Ravenstein doet mee, en is deze decembermaand weer omgetoverd tot een waar Winterparadijs. 

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de levende kerststal, hang een wens in de wensboom, wees welkom op de kerstmarkt en haal direct bij de Boerderijwinkel al het lekkers in huis voor de feestdagen. Of kom na een winterse wandeling over Landgoed Groeneveld opwarmen met een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom in het Boerderijcafé.

LEVENDE KERSTSTAL

De koeienstal is het decor geworden voor de levende kerststal. Hier zijn de figuren uit het kerstverhaal vinden tussen de kippen, geiten, konijnen en niet te vergeten ezel Charlotte. Op het erf staat ook een gigantische wensboom. Laat hier een ‘kerst’ wens achter. Schrijf je wens op het kaartje dat voor je klaar ligt, hang hem in de boom en wie weet wordt de wens wel werkelijkheid. De familie Tupker leest alle wensen door en zal in januari bekend maken welke twee wensen zij in vervulling laten gaan. 

SPEURTOCHTEN

Kinderen kunnen op speurtocht naar alle rendieren op het boerenerf. Help de kerstman. Voor elk gevonden rendier krijgt een kind een letter en dit vormt een woord. Voor wie het woord raadt, wacht een warme chocolademelk met slagroom in het Boerderijcafé. Deelname kost € 3,50 inclusief de chocomelk. Op zondag 17 december wordt een Boeren Kerstmarkt georganiseerd. Voor wie van gezond eten, lokale producten en gezelligheid houdt. Maar er zijn ook hebbedingen en kerstspullen tevinden. 

OLIEBOLLEN EN -SPEURTOCHT

Op vrijdag 29 december en zaterdag 30 december worden de oliebollen vers gebakken op Hoeve Ravenstein. Voor de kinderen wordt een leuke oliebollen speurtocht georganiseerd, van ca. 2 km. Er zijn namelijk “oliebollen” verstopt op het erf van Hoeve Ravenstein en in de bossen van Landgoed Groeneveld. Kun jij ze allemaal vinden? En ontcijfer jij de spreuk voor 2024? Dan ligt er bij terugkomst een lekkere verrassing klaar. De speurtocht is op te halen bij de oliebollenkraam. Deelname kost € 3,50 inclusief oliebol na afloop.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoeve Ravenstein is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Op vrijdagen iets langer tot 18.00 uur. Tijdens de feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Eerste en tweede kerstdag is de boerderij gesloten. Zondag 24 december is de Boerderijwinkel dicht en kunnen alleen vleesbestellingen worden afgehaald, check tijden op de website. Zondag 31 december en maandag 1 januari is de hoeve weer dicht. Vanaf dinsdag 2 januari wordt een ieder weer verwelkomd volgens de reguliere openingstijden. 

Parkeren kan bij Hoeve Ravenstein en de entree is gratis! Voor meer informatie zie de website: www.hoeveravenstein.nl.

Ook ezel Charlotte is al in kerstsferen.
Bij Hoeve Ravenstein is deze winter van alles te doen.
Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie