Tien kinderen mochten komen helpen bij het koeien voeren.
Tien kinderen mochten komen helpen bij het koeien voeren. Hoeve Ravenstein

De wensboom van Hoeve Ravenstein

13 maart 2022 om 10:00 Overig

BAARN Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement, de wensboom van Hoeve Ravenstein. Tijdens het winterparadijs hangen jaarlijks vele bezoekers hun wensen op in de metershoge wensboom. In het nieuwe jaar worden twee van deze wensen door de boerin van Hoeve Ravenstein uitgekozen en in vervulling gebracht. Zo werden ook dit jaar dromen werkelijkheid.

Niet één, niet twee, maar wel tien dezelfde mooie wensen mocht Hoeve Ravenstein ontvangen. Allemaal met de vraag of zij de boer mochten helpen. Maar natuurlijk mag dat! Omdat de boer dagelijks vroeg uit de veren moet, organiseerde Hoeve Ravenstein een ochtend koeien voeren. Om 8.00 uur ‘s ochtends maakten alle deelnemers zich klaar om de stal in te gaan. Gezamenlijk werden de koeien met de hand gevoerd. Na een koffiepauze kregen de deelnemers een rondleiding over het erf en werd de ochtend afgesloten met een foto op de trekker.

Deze wens komt bijna jaarlijks terug in de wensboom. Er blijkt veel vraag te zijn naar het boerenleven. Daarom zullen dagen als deze in de toekomst vaker georganiseerd worden op Hoeve Ravenstein. Zij wil haar jonge bezoekers kennis laten maken met het leven van de boer. Kijk op www.hoeveravenstein.nl voor meer informatie of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en meer.

HIGH TEA De tweede wens betrof een ‘high tea voor twee’ van Madeleine. Zij wilde haar ouders graag in het zonnetje zetten. Afgelopen december waren zij 50 jaar getrouwd, een gouden huwelijk. In verband met de toen nog geldende maatregelen was een groot feest helaas niet aan de orde. Daarom nodigde Hoeve Ravenstein hen uit om samen te genieten van een heerlijke high tea in het Boerderijcafé. Nogmaals een hartelijke felicitatie voor deze gouden mijlpaal, op naar de diamant, op naar de 60 jaar! Wie weet zien wij ze dan weer terug op de Hoeve.

DERDE WENS Deze editie kon er ook een derde wens vervuld worden. Het betrof een donatie aan Kika. Deze wens kwam van Célie. Haar tante werkt in het kinderziekenhuis en vertelt haar veel verhalen over kinderen die in een moeilijke tijd zitten. ,,Met het geld wil ik dat er in de toekomst meer onderzoeken worden gedaan voor kanker, zodat er veel kinderen genezen kunnen worden”, aldus Célie. Hoeve Ravenstein vertelde haar dat zij jaarlijks doneren aan Kika en dat haar wens elk jaar opnieuw in vervulling gaat. Maar belangrijker nog: zij werd gevraagd om mee te denken over een regionaal goed doel, voor de goede doelen actie in januari. Afgelopen januari stond bij Hoeve Ravenstein in het teken van Kinderen in Nood. Zij zamelden speelgoed in voor kinderen in Oost-Europa. De actie liep zo goed dat het smaakt naar meer. Samen met Célie hopen zijn een nieuw goed doel te vinden.

BETROKKENHEID Hoeve Ravenstein hoopt met haar wensboom een steentje bij te dragen aan de maatschappij en meer betrokkenheid in de samenleving te creëren. ,,Het invullen van wensen geeft goede energie. Daarnaast barst zo’n wensboom van inspiratie, er hangen talloze leuke ideeën in waar we het komende jaar wat mee gaan doen”, zo zegt medewerkster Didi van Schie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie