Afbeelding
Iris Hage

Sinterklaasfeest in Lage Vuursche

19 november 2023 om 13:01 Activiteiten

LAGE VUURSCHE Hoe oud Sinterklaas precies is, dat weten ze niet. Zelf zijn ze vijf, de tweeling Nova Lily en Ciaran en ze hebben het zó warm in hun pietenpakken, dat hun mutsen af moeten. Net als twintig andere kinderen uit Lage Vuursche hebben ze zojuist de Pietenpolonaise gedanst op het grote Sinterklaasfeest in Lage Vuursche. De Goedheiligman kwam zaterdagmiddag direct na aankomst in Gorinchem met zes van zijn pieten door naar restaurant Het Vuursche Bos. 

door Iris Hage

In Het Vuursche Bos hadden bestuur en vrijwilligers van Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche een zaal feestelijk ingericht met Welkom-Sinterklaas-slingers, tafels vol snoepgoed en kleurplaten voor de kinderen en natuurlijk een mooie stoel voor de Sint. Jack Visser draaide bekende Sinterklaasliedjes en ook Burgemeester Roëll was op het feest afgekomen. Geen wonder dus dat alle kinderen, veelal verkleed als Pietje, hun ouders en grootouders na binnenkomst opgetogen een plekje opzochten en met kloppend hart wachtten op het grote moment. Want ja, wie goed keek, zag dat er achter in de zaal vier grote rode zakken met pakjes stonden.

,,Fijn dat jullie er allemaal zijn kinderen”, verwelkomde Fred van Slooten van het Welzijnsbestuur hen, ,,maar wie missen wij eigenlijk?” Sinterklaas en de Pieten natuurlijk. Waar waren ze? Op een filmpje vertelden twee Pieten dat ze tussen alle hoge bomen in Lage Vuursche de weg waren kwijtgeraakt. De kinderen moesten heel hard zingen, zodat ze hoorden waar ze moesten zijn. Deuren open, zingen, klappen en ja hoor, daar waren de Pieten. En daar kwam Sinterklaas, die met luid gejuich werd ontvangen. Hij schudde alle kinderen de hand en ook die van de burgemeester. Voor hem had Sint een klusje: hij moest het pakje naar de zoon van wethouder Eybaard brengen, die ziek was. Dat ging de burgemeester doen, beloofde hij.

Hoofd-Piet was ondertussen in gesprek met een klein hulppietje met dezelfde lichtjesschoenen als hij. Daar wilden ze wel op dansen, samen met alle kinderen en ouders. Na enthousiast springen en dansen was het tijd voor de cadeautjes. Sint had voor iedereen iets meegebracht, vertelde hij, toen hij het Grote Boek erbij pakte. Gelukkig stond er over elk kind iets in geschreven. In kleine groepjes riep Sint de kinderen bij zich en steeds weer wist hij van alles over elk kind. De kleine Mats kan al tot 15 tellen, Djailin zit op kleurturnen en doet de spagaat. Er was veel te vertellen, de Pieten bleven pepernoten uitdelen, iedereen kreeg iets lekkers te drinken en tussendoor werd gezongen en gedanst door jong en oud.

Toen alle kinderen hun pakje hadden gekregen, mochten zij dit uitpakken. Maar dat was nog niet alles. De middag werd besloten met poffertjes. Een smakelijk einde van een geslaagde middag, vond ook Irene de Boer, bestuurslid van het eerste uur, na afloop. De hele week was zij bezig geweest met de voorbereidingen. ,,Heerlijk, om al deze kinderen nu zo blij naar huis te zien gaan.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie