Sint en Piet delen de cadeaus uit in Lage Vuursche.
Sint en Piet delen de cadeaus uit in Lage Vuursche. Niels Kooloos

Sinterklaas komt zaterdag naar Lage Vuursche

15 november 2023 om 10:15 Evenementen Sinterklaas in Baarn

LAGE VUURSCHE ,,Sinterklaas ontvangt zaterdag 24 kinderen, dat is best veel voor een klein dorpje met 250 inwoners.” Bestuurslid Fred van Slooten van Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche is trots dat de activiteit voor de jongste kinderen en kleinkinderen van Vuurschenaren zo populair is.

door Christine Schut

Sinterklaas zal zaterdag, na een mini-intocht om 15.00 uur arriveren in restaurant Het Vuursche Bos. ,,We gaan eerst heel veel muziek maken en dansen en er is een verrassing voor de kinderen. Die kunnen we nog niet verklappen want de kinderen in Baarn krijgen hem ook”, lacht Van Slooten. ,,Daarna hebben alle kinderen een een-op-een ontmoeting met Sinterklaas. We zijn met een klein clubje, dus dat kan. Hierdoor is voor ieder kind veel aandacht, we horen terug dat dat wordt gewaardeerd.” Baarnaar Jack Visser zal de muziek verzorgen. Ook zullen Baarnse pieten acte de présence geven. Een week later, zaterdag 25 november zal de grote Sinterklaasintocht zijn in Baarn nadat de sint en zijn pieten om 12.30 uur voet aan wal hebben gezet bij restaurant Eemlust. ,,De intocht in Baarn is natuurlijk veel massaler, maar de persoonlijke aandacht maakt het hier ook bijzonder.” Van de problemen met het Grote Boek, die in het Baarnse Sinterklaasjournaal werden genoemd, lijkt Van Slooten meer te weten. ,,Maar daar mag ik niets over zeggen”, klinkt het geheimzinnig. ,,We zijn natuurlijk al met de voorbereidingen bezig, maar vrijdag en zaterdag gaan we met het Welzijnsbestuur de zaal mooi maken”, vervolgt Fred van Slooten. 

De feestelijke bijeenkomst duurt tot ongeveer 17.00 uur. Alle kinderen hebben zich vooraf moeten aanmelden en krijgen een cadeautje en een hapje en een drankje. En ook de volwassenen die hen begeleiden worden niet vergeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie