Diverse activiteiten in de bibliotheek met Kinderboekenweek.
Diverse activiteiten in de bibliotheek met Kinderboekenweek. Melissa Hofland

Kinderboekenweek vol activiteiten

29 september 2022 om 15:33 Activiteiten

BAARN Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) organiseert de Bibliotheek Eemland verschillende activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de natuur, onder het motto Gi-Ga-Groen!. Er zijn heel veel kinderboeken die je helpen de natuur te ontdekken en te begrijpen. Tijdens de Kinderboekenweek 2022 gaan kinderen mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en ontdekken ze wat je kunt doen om de natuur te helpen.


De Bibliotheek Eemland organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om te lezen en leren over hoe mooi de natuur is. Op alle vestigingen lezen we voor uit Hallo-o-o daarboven! van Farine Matthew, een vertederend verhaal over een jonge vos die over zijn verzameling vertelt. We sluiten de Kinderboekenweek op zondag 16 oktober feestelijk af met het grootse Kinderboekenfestival. Doe mee aan de workshops, kom luisteren bij het voorlezen of kijk je ogen uit bij de voorstellingen.

SPEURTOCHT In de bibliotheek kunnen alle kinderen bovendien hun eigen ‘Biebrecordboek van de natuur’ ophalen om leuke opdrachten en puzzels uit te maken. Ook is het mogelijk om tijdens de Kinderboekenweek mee te doen aan een speurtocht in de bibliotheek. Beleef een avontuurlijk parcours waarin op 9 manieren records van de natuur aan bod komen. De bibliotheek en haar collectie vormen in deze zoektocht een onuitputtelijke bron.

Het kinderboekenweekgeschenk van 2022 is: Waanzinnige Boomhut Verhalen van Andy Griffiths en Terry Denton. Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 is: Egalus van Marije Tolman. 

Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap van de bibliotheek gratis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie