In 2019 werden de Holydays voor het laatst gehouden.
In 2019 werden de Holydays voor het laatst gehouden. Roeland de Bruyn

Holydays leuke start van zomervakantie basisschoolleerlingen

Activiteiten

BAARN ,,We willen graag het evangelie vertellen, maar de nadruk ligt op een leuk begin van de vakantie.” André Haringsma is één van de organisatoren van de Holydays. Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli zijn kinderen welkom op het terrein van De Reddingsark aan de Adelheidlaan in Baarn.

,,De Baarnse kerken zijn ongeveer 25 jaar geleden begonnen met de organisatie van de Holydays in de zomervakantie. In het begin zijn alle Baarnse kerken aangeschreven om mee te doen. Uiteindelijk hebben er drie ‘ja’ gezegd”, blikt Haringsma terug. De Reddingsark, waarvan hij lid is, de Calvijnkerk en de Adventkerk hebben de handschoen opgepakt. ,,Het evenement werd gehouden in een blauwwitte tent die op de Krabbelaan stond, later zijn we verhuisd naar Sportpark Ter Eem. Daar werd de organisatie lastiger omdat de velden worden ingezaaid na afloop van het voetbalseizoen. De laatste keer voor de corona-uitbraak hielden we de activiteiten bij de Reddingsark. Dat beviel zo goed, we hebben toen 120 kinderen ontvangen, dat we naar die locatie terugkeren.”

GELOOF De naam Holydays zegt het al, de twee dagen draait het om het geloof en de bijbel. ,,Als de kinderen ‘s morgens binnen zijn, krijgen ze een bijbelverhaal te horen dat past in het thema van dit jaar: All in. Wat inhoudt dat iedereen welkom is. Er wordt veel gezongen, ze gaan spelletjes doen, knutselen, sporten en zingen en dansen. We hebben veel verschillende activiteiten, waarbij woensdagmiddag een poppenspeler de kinderen komt vermaken.” Opvallend is het grote aantal vrijwilligers dat de kinderen beide dagen begeleidt. Dat zijn er ongeveer vijftig. ,,Het organisatiecomité bestaat uit twee of drie personen per kerk die vervolgens hun eigen kerkgenoten optrommelen om te helpen. We hebben EHBO, begeleiding bij de activiteiten, muzikanten, mensen die de catering verzorgen en die het terrein bewaken, bij elkaar heb je veel mensen nodig”, somt André Haringsma op.

De Holydays is een christelijk festijn. ,,Maar de nadruk ligt op vriendschappen sluiten, samen spelletjes doen en door heel veel plezier te maken de zomervakantie leuk te beginnen”, stelt André Haringsma wellicht sommige ouders gerust.

12 EN 13 JULI Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli is de inloop om 9.45 uur en begint het festijn om 10.00 uur. Het duurt tot 14.30 uur. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen worden opgegeven via www.holydaysbaarn.nl. Deelname, inclusief lunch is gratis. Wie is vergeten zich op te geven, mag wel komen, maar neemt dan wel het risico dat het vol is. Er kunnen maximaal 120 kinderen meedoen. De komende twee weken verspreidt de organisatie 8.000 flyers in Baarn met informatie over de Holydays.


door Christine Schut

advertentie
advertentie