Basisschoolleerlingen missen het fysieke contact met klasgenoten

19 jan, 14:15 Corona Karen Sikkema
Luka van Eunen zit in groep 7 van basisschool Montini.
Luka van Eunen zit in groep 7 van basisschool Montini.

BAARN Scholen in het (speciaal) basisonderwijs zijn fysiek gesloten tot en met tenminste 7 februari. Zij geven les op afstand. Dit om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wat betekent het voor scholen en leerlingen dat zij sinds 15 december geen fysiek onderwijs meer kunnen geven en krijgen?

,,Het thuisonderwijs gaat prima, we houden goed in de gaten of de leerlingen alle opdrachten doen en alles inleveren.” Mevrouw Van den Hoven is één van de leerkrachten van basisschool De Uitkijck. ,,Hier op school geven we wel les aan een aantal leerlingen waarvan de ouders een cruciaal beroep hebben, dat aantal verschilt per dag, en ook een paar kinderen voor wie het beter is dat ze hier zijn.” Dat de lockdown is verlengd noemt Van den Hoven ‘jammer’. ,,Vooral voor de kinderen, maar aan de andere kant is het niet zo ernstig. We hebben kunnen oefenen in maart en borduren daar nu op verder. Kinderen en ouders zijn het inmiddels gewend.” Geconcludeerd kan worden dat de tweede lockdown soepeler verloopt dan de eerste.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.