Baarnsch Lyceum zamelt hulpgoederen in
Baarnsch Lyceum zamelt hulpgoederen in HBL

Actie UNESCO-leerlingengroep voor Oekraïne; Baarnsch Lyceum zamelt in

Activiteiten

BAARN Leerlingen van het Baarnsch Lyceum zijn een actie gestart. Er wordt een ‘drive-in’ georganiseerd om goederen voor de Oekraïne op te halen. 

,,Zoals we allemaal weten is de situatie in Oekraïne op dit moment verschrikkelijk”, schrijven de leerlingen in een brief. ,, Al meer dan 4 miljoen mensen hebben hun land moeten verlaten vanwege de oorlog. En er leven nog tientallen miljoen mensen in de oorlog. Daarom zijn wij als UNESCO Leerlingenwerkgroep een actie gestart om zoveel mogelijk Oekraïense vluchtelingen (die naar de buurlanden zijn gevlucht en in kampen wonen) en Oekraïners (die nog in Oekraïne leven) te helpen. Met de hele school en met de inwoners van Baarn & Soest en in de wijde omgeving willen we zoveel mogelijk spullen inzamelen die de mensen goed kunnen gebruiken.”

Op woensdag 18 mei organiseert de UNESCO-leerlingengroep een drive-in (9:00 - 17:00 uur) om spullen in te zamelen. Iedereen is van harte welkom om langs te komen en deze af te leveren bij de afgiftebalie aan de zijkant van de school. Deze spullen worden later naar Polen vervoert met vrachtwagens, vanuit daar zal door een lokale Oekrainse organisatie (Religious Organization “Rivne Regional Association of Ukrainian Pentecostal Church”) het verdeeld worden (voornamelijk in Polen en Oekraïne).

Spullen die het hardst nodig zijn (nieuw/zo goed als nieuw):
Babyspullen (melk in poedervorm, kant en klaar babyvoeding, luiers en natte babydoekjes)Medicijnen (paracetamol, aspirine/antigrippine, verbandmiddelen en pleisters) Slaapbenodigdheden(wollen dekens, slaapzakken, slaapmatten) Voedsel (lang houdbaar). De actie wordt georganiseerd door de UNESCO-leerlingengroep en docent aardrijkskunde/coördinator UNESCO Demian van der Winkel. Contact/aanmelden bezoek: win@hetbaarnschlyceum.nl

advertentie