Cursisten gebruiken in de cursus de traditionele materialen voor zwart en wit.
Cursisten gebruiken in de cursus de traditionele materialen voor zwart en wit.

Cursus tekenen in zwart en wit

21 september 2021 om 12:00 Activiteiten

BAARN Vanwege het grote succes van de eerste cursus verzorgt Nadine Rol ook dit najaar weer, namens Volksuniversiteit Baarn in haar atelier aan de Heemstralaan, de cursus Tekenen in zwart-wit.

Deelnemers starten de cursus met de traditionele materialen in zwart-wit, zoals potlood, pen en krijt. In plaats van de kroontjespen en inkt, gebruiken de cursisten later fineliners en aquarelpotlood. Deze materialen werken prettiger en geven een mooi resultaat. Deelnemers werken aan diverse korte en lange opdrachten met verschillende onderwerpen.
Rol maant: ,,Snel opgeven, want het is zo vol.” Waarom ze zelf graag creatief bezig is, is om de hectische wereld om haar heen even te doen vergeten. ,,Door kunst wordt het stof van het alledaagse leven van onze ziel gewist”, zei Pablo Picasso uit. ,,Prachtige woorden. Zelf zou ik niet beter kunnen omschrijven wat kunst voor mij betekent. Van kinds af aan heb ik veel getekend en geschilderd en ben ik ook met ruimtelijk werk bezig geweest, gevolgd door een studie aan de Kunstacademie in Utrecht (richting lerarenopleiding eerste graad tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis). Na mijn afstuderen heb ik op diverse plekken in Nederland teken- en schilderlessen gegeven aan jong en oud. Het lesgeven combineer ik tegenwoordig met opdrachten, illustratiewerk en andere creatieve uitspattingen. Iedereen is van harte welkom om wat stof te laten opwaaien en de stress van alledag af te laten glijden”.

Wanneer? De cursus start dinsdag 5 oktober aanstaande, en bestaat uit 4 lessen van 2 uur. De cursus wordt gegeven aan de Heemstralaan 27 in Baarn van 14:00 - 16:00 uur. De kosten: € 72,50. Cursuscode: C21021. Inschrijven via www.volksuniversiteitbaarn.nl of 06 - 19 87 82 98.

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie