Lekker struinen langs de kramen van de Zomermarkt.
Lekker struinen langs de kramen van de Zomermarkt. Christine Schut

‘We zijn blij dat er weer iets kan’

19 juli 2021 om 16:54 Activiteiten

LAGE VUURSCHE ,,Het gaat goed, de standhouders zijn blij dat er weer dingen mogelijk zijn.” Organisator Rogier Engels van de Zomermarkt in Lage Vuursche is een tevreden man. De Baarnaar organiseert Trotsmarkten op bijzondere locaties, zoals hier op de stoep van Prinses Beatrix.

,,De markt is volgeboekt. Het concept is wel iets anders dan vorig jaar. Nu ligt meer de nadruk op lifestyle in plaats van delicatessen. Het mooie is dat iedereen in Lage Vuursche meewerkt. Hierna is de markt nog zes keer op vrijdag. Ik hoop dat thuisblijvend Nederland de weg hierheen weet te vinden”, besluit Engels.

,,Ik vind het hier een leuk marktje.” Paul Brugmans uit Kudelstaart probeert ‘de beste knoflookpers die bestaat’ aan de man te brengen. Dat zomaar op een vrijdagochtend in Lage Vuursche. ,,Door mijn product te demonstreren probeer ik mensen te overtuigen.” Dat lukt hem prima.

Een moeder en dochter uit Laren slaan zijn demonstratie gade. Maar gaan niet over tot aankoop. ,,Heel soms komen we hier voor een terras. De markt is kneuterig en leuk kleinschalig. Dat is prettig. We lopen even een rondje en gaan dan een terrasje pikken.”

De markt is kneuterig en leuk kleinschalig

Het Edese echtpaar Van de Berg van WoonTeVree verkoopt woon- en tuindecoraties en glaskunst. ,,We werken vaker samen met Rogier, bijvoorbeeld ook in zijn winkel in De Bilt.” Omdat de collega van het Poolse aardewerk die vrijdag in de winkel staat, houden beiden haar kraam in de gaten. 

KUNSTSCHILDER De Baarnse kunstschilder Peter Altena hoefde niet ver te gaan. ,,Ik wilde dit gewoon eens proberen. Ik had eerst expositieruimte in de Brinkstraat, daarna bij Wim Hogeveen en nu reis ik rond met een soort mobiele verkoopexpositie. Ik werk vanuit mijn atelier in de Cantonlaan. Ik kom net uit Domburg waar ik op het strand heb geschilderd. Daar verkoop ik werken tegen ezelsprijzen, dat wil ik hier ook promoten.” Altena wil eerst ervaren hoe het loopt voordat hij besluit of hij vaker aan de Zomermarkt deelneemt. Onlangs stond hij ook op de Trotsmarkt bij Kasteel Groeneveld.

Een paar uit Huizen is via een vriendin in Hollandsche Rading op de hoogte van de markt. Ze hebben een tafelkleed gescoord. ,,De markt is wel leuk, maar wel klein. Vroeger was ze groter, toen stonden de kramen ook in de Dorpsstraat.” Het stel denkt de markt vaker te bezoeken, zeker als het mooi weer is. ,,Dan gaat we ook wel iets gebruiken op een terras.”

Elke vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur in Lage Vuursche.

door Christine Schut

Dit jaar ligt de nadruk meer op lifestyle dan op delicatessen.
Op de motor toeren en dan natuurlijk even naar de Zomermarkt in Lage Vuursche.
Paul Brugmans demonstreert zijn zelf ontwikkelde knoflookpers.
De Baarnse kunstschilder Altena is ook van de partij.
De zomermarkt is elke vrijdag van 11 tot 17 uur in de zomervakantie in Lage Vuursche.
Dit jaar ligt de nadruk meer op lifestyle dan op delicatessen.
Zomermarkt op de stoep van Prinses Beatrix.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie