Kerststal
Kerststal Willy van Dijk-Doornenbal

Jubileumeditie kerststallenroute

30 november 2020 om 08:24 Activiteiten

BAARN Rond kerst 2020 wordt voor het 25ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn gehouden. In zo’n tweehonderd Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg.

Men kan de route op eigen gelegenheid afleggen, bij voorkeur lopend en fietsend, maar ook per auto is mogelijk.

De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, kinderkerststallen, wandkleden en nog veel meer. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel door de deelnemers zelf gemaakt.

Ook ‘s avonds zijn de stallen goed te bezichtigen. Ze zijn goed verlicht, maar het is wel aan te raden een lichtje mee te nemen voor hen die de route niet uit hun hoofd kennen.

De stallen zijn te herkennen aan de witte sterren en bij elke kerststal staat de route aangegeven op een kaartje.

De stallen staan in elk geval van 18 december 2020 tot en met 6 januari 2021. De routebeschrijving is via wegvanlicht.nl te downloaden. De route begint in de Faas Eliaslaan en loopt langs de Nicolaaskerk naar Hoog Baarn, in totaal ongeveer vier kilometer. De stal in de onlangs gerestaureerde Nicolaaskerk is ook dit jaar weer te bezichtigen. Let op de openingstijden van de kerk.

In 2019 heeft de kerststallenroute de ‘Mooi Baarn Prijs’ gewonnen. Tijdens het symposium op 24 november in kasteel Groeneveld heeft Jacqueline van den Eshof namens de commissie de prijs in ontvangst mogen nemen uit handen van Jan van Duijvendijk, bestuursvoorzitter van Stichting Mooi Baarn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie