Afbeelding

Kerststallenroute 'De Weg van het Licht' 2016

10 december 2016 om 07:00 partnercontent

BAARN - Sinds 1996 geniet Baarn van de jaarlijkse, unieke Kerststallenroute en het aantal stallen neemt ieder jaar toe. Het zou mooi zijn als we nog jarenlang van dit fenomeen kunnen genieten. Ook dit jaar zijn bijna 100 stallen of andere fantasievolle kersttaferelen te bewonderen op de officiële route en 35 bijzondere kerststallen buiten de route. Alles is zeer de moeite waard, afwisselend en meestal door de bewoners zelf gemaakt.

Deze route, die de naam draagt 'De Weg van het Licht', is te zien vanaf 18 december tot en met 6 januari. De stallen zijn tot 23.00 uur verlicht en dat is, vooral vanaf de schemering, een aparte belevenis. Met behulp van een klein lichtje kunt u snel de volgende stal vinden want alles staat aangegeven op de routekaartjes aan de hekken. Een spannende route voor kinderen. Mooi om op deze manier weer eens te horen en te vertellen wat ons kerstfeest eigenlijk inhoudt: de geboorte van Christus ruim 2000 jaar geleden.

Op de route zijn geen Amerikaanse kerstmannen of rendieren te vinden, maar wel de rijke, Europese traditie van de kerststal, in al haar variaties. Dit jaar is er een fotowedstrijd en dat nodigt natuurlijk uit om alles eens heel goed te bekijken. De route loopt langs de Kerkstraat waar op de kerstdagen ook de grote stal in de Nicolaaskerk te bewonderen was. Helaas is deze kerk tot april nog gesloten omdat men bezig is met de laatste fase van de restauratie. In december 2017 zijn natuurlijk wel weer de prachtige kerk met stal te bezoeken. Dus nog even geduld.

Alle informatie over routekaart, overige stallen, fotowedstrijd, deelname en nog veel meer is te vinden op de uitgebreide website: www.wegvanhetlicht.nl. Wie ook wil deelnemen, kan zich nog aanmelden. De organisatie helpt graag met ideeën, zelfs met materiaal als dit nodig mocht zijn. Deelnemers hoeven echt niet godsdienstig te zijn om hieraan mee te doen. Iedereen is van harte welkom als hij of zij maar enige feeling heeft met het echte kerstgebeuren. "Wij maken Baarn bijzonder!", aldus de organisatie. Neem gerust contact met ze op: kerststallenroute@ansinger.nl

De deelnemende adressen: Berkenweg 38A, Beaufortlaan 1, Breitnerstraat 22 (op het plein),,Cantonlaan 1 en 23, D'Aulnis de Bourouilllaan 16, Doormanlaan 12, Ferdinand Huycklaan 14, 16, 56, 58 en 60, Goudenregenlaan 36 (diorama), Jac. Van Lenneplaan 12, Leestraat 14, Lindenlaan 3 en 37-39, Lt. Gen. Van Heutszlaan (VVV, achter De Generaal), Molenweg 39, Noorderstraat 20, Oranjestraat 8, Piet Heinlaan 13 (kinderboerderij), Prof. Krabbelaan 8, Rembrandtlaan 36, Sparrenlaan 1, 7 en 23, Stellingwerflaan 8, Tromplaan 44, Van Galenlaan 1A, Van Wassenaerlaan 24, Viottalaan 5, Waldeck Pyrmontlaan 18, Wilhelminalaan 10 en Zandvoortweg 207B.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie