Afbeelding

'De kerststal van lego vind ik het leukst'

28 december 2015 om 14:45 partnercontent

"Er staan ruim negentig kerststallen langs de officiële route, er doen 25 winkeliers mee en er zijn dertig kerststallen buiten de route." Initiatiefneemster Jacqueline van den Eshof-Ansinger is trots op het resultaat van twintig jaar kerststallenroute in Baarn. "We begonnen twintig jaar geleden met een groepje vrienden met zeven kerststallen. Kijk wat het nu is geworden."

Door Christine Schut

Teun (5) uit Soest is speciaal met zijn ouders naar Baarn gefietst voor de kerststallenroute. "Ik vind het leuk," meldt hij eerste kerstdag in de Laanstraat, "ik ben hier voor het eerst." "Het is ook voor het eerst dat hij zover fietst", vult zijn moeder aan. Teun hoeft niet lang na te denken over het antwoord op de vraag welke kerststal hij het leukst vindt. "De kerststal van lego", meldt hij enthousiast. Later vandaag gaat hij nog met zijn neefje Jelle spelen.

Henk van Westerlaak en Riana Korndewal komen van minder ver. Zij wonen in de Ferdinand Huycklaan. "Wij lopen altijd een rondje langs de kerststallen, het is een prachtig initiatief", aldus Korndewal. "We doen zelf ook mee. Het staat in Baarn als bijzonder bekend. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter", vult haar partner aan. "We willen zelf ook graag worden opgenomen in de route. We zijn bij ons in de straat aan het lobbyen dat iedereen meedoet. Wij hebben zelf een kleed van antroposofische wol in de tuin hangen. Dat is gemaakt door een vriendin."

Jacqueline van den Eshof juicht het meedoen van Baarnaars die buiten de officiële route wonen alleen maar toe. "Ik hoor het graag van mensen als ze willen meedoen. Dan kan ik hen ook vermelden op onze website en in de krant. In de Ferdinand Huycklaan doen ongeveer zes huizen mee. Helaas sluiten ze daarmee niet aan op de bestaande route. We willen geen gaten in de route, dus ze moeten proberen anderen enthousiast te krijgen, zodat de route sluitend wordt."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie